IBM'den, eServer xSeries sunucular

Intel işlemcili sunucu serisi eServer xSeries ile tüm dünyada son derece başarılı bir dönem yaşayan IBM, bu işi nasıl başardığının sırrını kamuoyuyla paylaşıyor. Söz konusu sunucular, özellikle küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) için uygun maliyetli ideal çözümler olarak dikkat çekiyor.

IBM'den, eServer xSeries sunucular

IBM Türk, xSeries sunucularındaki yeni teknolojileri ve özellikleri Türkiye’deki kullanıcılarına tanıtmak için 13 Mayıs 2004 tarihinde İstanbul Hilton Oteli’nde “Sırlarımızı Paylaşıyoruz” başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan IBM EMEA bölgesi xSeries ürün müdürü Steve J. Edwards, ürün dizisindeki yenilikleri ve bu yeniliklerin KOBİ’lere sağladığı faydaları anlattı.

Edwards, xSeries’in hem dünya hem de Türkiye pazarında son derece başarılı bir dönem yaşadığını vurguladı ve özellikle uygun maliyetlerle güvenilir, sorunsuz ve yüksek performanslı bilgi işlem yatırımı yapmak isteyen KOBİ’ler için bir çekim merkezi haline geldiğine dikkat çekti. xSeries’in yeni özellikleri hakkında bilgi veren Edwards, bu özellikler sayesinde 2003’te olduğu gibi 2004 yılının da IBM eServer xSeries yılı olacağını söyledi.

Ardından söz alan veri depolama ürünleri yöneticisi Ali Yılmaz ise, IBM’in TotalStorage depolama ürünleri hakkında bilgi verdi ve ürün dizisinin geleceğine ilişkin öngörüleri ve planları paylaştı.

2004 yılında da xSeries

KOBİ’lerin her türlü gereksinimine seslenen IBM eServer xSeries sunucular bir dizi yeni özellikleriyle dikkat çekiyorlar. İşte bunlardan birkaç tanesi:

- 800 MHz front-side veri yolu hızında yeni 3.0 GHz Intel işlemciler
- 4MB L3 cache bellekli Xeon MP işlemciler
- Kullanıcılara işlerini kesintisiz sürdürme imkanı sağlayan kızaklı seri ATA sabit diskler
- Kullanıcılara, kutudan çıkar çıkmaz birkaç dakika içinde sistemi kurup çalıştırma imkanı sağlayan özel tasarım
- Veri korumada bu düzeydeki sistemlerde ilk olarak sunulan IBM ServeRAID 7e özelliği.

Okuyucu Yorumları