IE'siz Windows 7 için hala karar verilemedi

Internet Explorer'sız Windows 7 konusu yılan hikayesine döndü: Son gelişmeler burada...

IE'siz Windows 7 bilmecesi!

Microsoft ve Avrupa Birliği arasındaki tarayıcı tartışmasında şu anda kadar önemli adımlar atıldı. Bilişim devi, Avrupa Birliği'nin Internet Explorer'ın tekel olmasına karşı önlem alınması talebini kabul etti ama sular hala durulmadı. Şimdiki tartışma ise kullanıcılar için alternatif tarayıcıların en kolay şekilde nasıl sunulabileceği.

Microsoft işletim sisteminin kurulumunda veya ilk kullanımında kullanıcılara bir soru penceresi içerisinde hangi tarayıcıyı tercih etmek istediklerinin sorulmasını öneriyor. Ardından bu tercihe göre ara birim üzerinden kullanıcının istediği tarayıcı internetten indirilip, kurulacak. Fakat Avrupa Birliği bu çözüme şu an için sıcak bakmıyor. Bu yöntemin kullanıcılar için fazla karışık olabileceğini ve neyin seçimini yapmaları gerektiği konusunda soru yaşayabileceklerini düşünüyor.

Microsoft ise beklemede. Şimdiye kadar kendisine 2,5 milyar dolarlık ceza kesmiş olan Avrupa Birliği'nin özel bir talebi olmadığı taktirde ise planlamış olduğu soru penceresi yöntemini uygulamaya başlayacak.

Okuyucu Yorumları