İnternet onlar için her şeyden önemli...

Geniş bant internet onlar için yol kadar, su kadar, sağlık kadar önemli: Peki ama kim bunlar?

Varsa yoksa hızlı internet!

Amerika harekete geçti. Bütün vatandaşların geniş bant internete erişimine büyük önem veren panel, bundan 50 yıl öncesinde Eisenhower döneminin eyaletler arası otoyol projesine verdiği önemin, bugün internet altyapısına verilmesini istedi.

Knight Vakfı'nın kurduğu komisyon Demokratik bir ülkede toplulukların bilgi ihtiyaçları üzerine çalışıyor. Endüstrinin içinde bulunduğu finansal sıkıntıların interneti vurmaması için, daha düşük eğitim ve gelire sahip vatandaşların bilgiye hızlı erişimden kopmaması için devlet harekete çağırılıyor.

Kapitalizmin merkezi olan Amerika'da halkın internet altyapısı için sosyalist bir yaklaşım sergilenmesini istemesi, mevcut ekonomik krizle yakından bağlantılı. Kriz özel girişime duyulan güveni yıktı ve ülkenin geleceği olarak görülen internet için acilen düğmeye basılması gerektiği konusunda toplum örgütlerini harekete geçirdi.
Komisyon eski FCC üyeleri, gazeteciler, Google'ın üst düzey yöneticilerinden biri, NAACP başkanı, eski CNN başkanından oluşuyor. Bilginin serbest dolaşımının sağlıklı işleyen bir toplum için temiz hava, güvenli sokaklar ve kamu sağlığı kadar önemli olduğunu vurgulayan bu güçlü komisyon, liderleri bu konuya daha yüksek önem vermeye çağırdı.

Kırsal kesime destek

Kırsal kesime destek
İnternet ulusal bir mesele

İnternet üzerinden yürütülen ticaretin boyutları çok büyük, pek çok insan bu sayede iş sahibi oluyor. Buna karşın şehir dışındaki yerleşim yerlerinin pek çoğunda geniş bant internet seçeneği yok. Bu uzak bölgeleri de hızla kaynayan bir iş ve kültür kazanı olan, modern çağın "büyük şehri" olan internete yüksek hızla bağlamak gerekiyor.

İşte komisyonun istekleri:

• Amerikan vatandaşlarına ihtiyaç duydukları ve istedikleri her yerde ucuza geniş bant internet bağlantısı sunmak için tam bir ulusal strateji ortaya konmalı.
Her haneye düşecek ortalama geniş bant internet hızı için ulusal bir hedef belirlenmeli. Bu hız kablo ve uydu televizyona yakın bir video aktarımına imkan sağlayacak hızda olmalı.
• Tüketicileri geniş bant internet hizmetlerini talep etmeyecesaretlendirici politikalar uygulanmalı. Finansal kolaylıklar sağlanarak geniş bant internetin Pazar şartlarından kaynaklanan sebeplerle geciktiği bölgelerde gelişim hızlandırılmalı.

Okuyucu Yorumları