iOS'a sahte uygulama uyarısı!

Facebook ve WhatsApp da dahil; pek çok iOS uygulamasının sahteleri canınızı yakabilir!

iOS'a sahte uygulama uyarısı!

Güvenlik açıkları elbette her noktada olduğu gibi cep telefonu tarafında da kullanıcıların canını sıkıyor. Geçtiğimiz günlerde tüm cep telefonlarındaki parmak izi sensörlerinin o kadar da güvenli olmadığını ve parmak izi bilgilerinin çalınması halinde kullanıcıların gelecekte de büyük sıkıntılar yaşayabileceklerini raporlayan güvenlik firması FireEye, bu defa da direkt olarak Apple kullanıcılarını uyardı.

FireEye, hacker'ların Apple App Store'da yer alan bazı orijinal uygulamaları kopyalayarak, kullanıcıların cep telefonlarına fark edilmeksizin sızabildiklerini ve bilgilerini çalabildiklerini tespit ederek bu doğrultuda yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre 11 iOS uygulaması Hacking Team tarafından revize edilmiş durumda.

Bu uygulamalar arasında çok fazla kullanan uygulamalar bulunuyor. Hacking Team tarafından taklit edilen uygulamaların içlerinde WhatsApp, Twitter, Facebook, Facebook Messenger, Google Chrome, Blackberry Messenger ve Skype yer alıyor. Bu konuda Apple kullanıcılarını uyaran FireEye, hacker saldırılarına maruz kalmamaları için mutlaka telefonlarını güncel tutmalarını ve uygulamaları indirdikleri yerlere dikkat etmelerini öneriyor.

Okuyucu Yorumları