iPad 3G sahipleri davayı kazandı parayı kaptı

2010'da piyasaya çıkan iPad 3G, tam 3 yıl sonra Apple'ın başına işte böyle bela oldu!

Apple'a "40 dolar" şoku!

3 yıl önce iPad ilk kez piyasaya çıktığında ABD'de 3G modelini satın alanlar, Apple ve AT&T'nin yaptığı "sınırsız internet" kampanyasına kandıklarını vurgulayarak Apple'a dava açmıştı.

2010'dan beri devam eden davada mahkeme sonunda kararını verdi. Apple 7 Haziran 2010'dan önce iPad 3G satın almış olan tüm müşterilerine 40 dolar geri ödeme yapacak. Tüketiciler, 3G bağlantının onlara vaatedilenden pahalıya mal olduğunu ve Apple ile AT&T tarafından kandırıldıklarını ileri sürüyorlardı.

Mahkeme ayrıca, iPad 3G sahiplerinin şu anda 50 dolar olan aylık 5GB kotalı AT&T data planını ayda 20 dolarlık indirimle ayda 30 dolara kullanabileceklerine hükmetti.

Kararın kesinlik kazanması ve gerekli resmi işlemlerin tamamlanması için ABD'li Apple müşterilerinin şubat 2014'e kadar beklemesi gerekecek. Şubat 2014'ten sonra ise, dört yıl önce "kandırılarak" satın aldıkları pahalı bir tablet nedeniyle 4 yıldır süren zorlu bir mahkeme sürecisinin sonunda tazminat olarak kazandıkları 40 doları bozdurup bozdurup harcayabilecekler.

Şaka bir yana, 40 dolar tek başına bir anlam taşımayabilir ama iş toplama gelince, Apple'ın canını yakacak bir rakam söz konusu olabilir...

Okuyucu Yorumları