İşte ZTE'nin Telefonlarına Katacağı Yenilik

ZTE, bir şirketle iş ortaklığına gitti ve bunun sonucunda akıllı telefonlarına önemli bir yenilik getirmeye karar verdi. Peki, HTC bu işe ne diyecek?

ZTE telefonlarına "yenilik" katacak

Akıllı telefon üreticisi ZTE, Taboola adında bir şirketle ortaklıkta bulunarak akıllı telefonlarına önemli bir yazılım desteği getirmeye karar verdi. Akıllı telefonlara özel bir besleme modülü ekleyen Çinli şirket, böylece bu bölümde kullanıcılara en son haberleri göstermeyi planlıyor.

ZTE'nin akıllı telefonlarında yer alacak olan bu alanın, HTC Blinkfeed'in rakibi Taboola tarafından gerçekleştirilmesi ise ZTE hanesine artı puan ilave ediyor elbette. Taboola, kendisini "kullanıcılara makaleler, bloglar, videolar, ürünler ve uygulamalar önerisi sağlayan bir keşif platformu" olarak tanımlıyor. Öte yandan sansasyonel başlıkları ile ünlü olan şirketin, bu ortaklığıyla birlikte ZTE tarafında HTC Blinkfeed uygulamasından daha dikkat çekici olacağı düşünülüyor.

Ortaklık ZTE için iyi, peki ya kullanıcı?

Ortaklık ZTE için iyi, peki ya kullanıcı?

ZTE, bu ortaklık neticesinde elbette gayet pozitif. Zira böylece firma için yeni bir gelir akışı yaratacak olan Taboola, peki kullanıcıları mesajlarıyla rahatsız edecek mi? Taboola, "kişiselleştirme teknolojisini" kullandığını ve ZTE akıllı telefonu kullanan kişiye özel, ilgisini cezbedeci haberleri ileteceklerini, bu anlamda bu çalışmanın kullanıcılara da fayda sağlayacağını söylüyor. Elbette yine de bunun somut halini, bu uygulama yayın hayatına başladığında göreceğiz.

Okuyucu Yorumları