Kaspersky Lab'den çok sert açıklama!

Anti-virüs devi Kaspersky bu kez fena esti, gürledi... İşte sert açıklama ve nedeni...

Kaspersky esti, gürledi!

Güvenlik ürünleri dağıtıcısı Helyum Bilişim, birkaç senedir Kaspersky ürünlerinin Türkiye'de dağıtımını yapıyor. Helyum Bilişim'in geçtiğimiz günlerde rakip firma Trend Micro ile anlaşması ise ortalığı karışmasına neden oldu, Kaspersky ile Helyum Bilişimi birbirine düşürdü. İşte Kaspersky Lab'den gelen sert açıklama:

Pazarın kandırılmasına izin vermeyeceğiz.

Kaspersky Lab, Helyum Bilişim'in son açıklamasının ardından, Kaspersky Lab ürünlerinin son birkaç yıldır Türkiye distribütörlüğünü yapan Helyum Bilişim ile mevcut durumu hakkında hem iş ortaklarını hem de müşterilerini bilgilendirmek istiyor.

Helyum Bilisim, geçtiğimiz günlerde Kaspersky Lab'in rakipleri arasında yer alan bir firma ile ortaklık içerisine girdiklerini duyurdu. Kaspersky Lab bu açıklama ile Helyum Bilişim'in, kendileriyle var olan anlaşmanın maddelerini ihlal ettiğini kamuoyuna duyurmak istiyor.

"Helyum Bilişim'in Kaspersky'ye yüklü borcu var"

Kaspersky, hiçbir müşterisine ve iş ortağına SMS göndermediğini vurguluyor

Ayrıca, Helyum Bilişim'in Kaspersky Lab'e çok yüklü miktarda borcu vardır ve firma bir başka anti virüs şirketi ile Kaspersky Lab'e olan borcunu kapatmadan yeni bir anlaşma imzalamıştır. Kaspersky Lab'in durumu çözmek için sarfettiği üstün gayretlere rağmen, bu çabalar Helyum Bilişim tarafından açık bir şekilde reddedilmiş veya yok sayılmıştır.

Kaspersky Lab konuyla ilgili olarak tüm hukuksal yolları incelemektedir ve her ne olursa olsun, borçları da dahil olmak üzere, Helyum Bilişim'in Kaspersky Lab ile yapmış olduğu anlaşma maddeleri dahilindeki bütün zorunluluklarını yerine getirmesi için gerekli olan her türlü adımı atacaktır.

Maalesef Helyum Bilisim'in bazı konularda titiz davranmayabileceğine inanan Kaspersky Lab bu nedenle iş ortakları ve kullanıcılarıyla iletişime geçmek için SMS hizmetleri kullanmadığının altını çiziyor tüm ortaklarını bu konuda uyarıyor. Bu nedenle kullanıcı ve ortaklara gönderilebilecek Kaspersky Lab kaynaklı gözüken her SMS mesajı düzmece ve kanuna aykırıdır, bu sebeple de ciddiye alınmamalıdır.

Kaspersky Lab Gelişen Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Garry Kondakov konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kaspersky Lab Türkiye ofisi bölgedeki faaliyetlerine devam etmektedir ve müşterilerine birinci elden en kaliteli hizmeti vermeye devam edecektir. Kaspersky Lab olarak; sipariş, teknik destek veya diğer konularla ilgili olarak iş ortaklarımız ve müşterilerimizle ilgili bütün sorumluluklarımızı, zorunluluklarımızı ve anlaşmalarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz."

Kaspersky Lab, önümüzdeki günlerde şirketin iş ortaklarını daha fazla büyümeleri ve başarı elde edebilmeleri için yeni fırsatlar sunacak olan yeni kanal yapısı hakkında bilgilendirecektir.

Okuyucu Yorumları