Kral geri geldi ama pek de iyi gelmedi!

Son yıllarda yaşanılan en büyük hayal kırıklığının o olacağını herhalde kimse beklemiyordu!

Böyle mi olacaktı?

Oyun severlerin ve oyun piyasasının uzun zamandır beklediği Duke Nukem Forever, sonunda piyasaya çıktı; hem de çok büyük bir patlamayla.

Çıkış tarihi ilk kez 13 yıl önce lanse edilen Duke Nukem Forever, piyasaya çıktığı gibi, başta İngiltere'deki listeler olmak üzere, tüm dünyadaki satış listelerinde ilk üç sırada kendisine yer buldu. PC, Xbox 3 ve PS3 gibi platformlarda oynanabilen Duke Nukem, geçtiğimiz ay piyasaya çıkan ve birçok oyun eleştirmeninden tam not alan La Noire'i bile geride bıraktı.

Fakat asıl sorun, oyunun yapılan ilk incelemelerinden sonra ortaya çıktı. Zira dünyaca ünlü oyun siteleri olan; IGN DNF'a on üstünden beş buçuk verirken, Eurogamer on üstünden üç gibi çok düşük notlar verdi. The Guardian'dan Neil Davy'se oyunu çok ağır sözlerle eleştirdi. Davy; "Eğer DNF yapımı 15 yılda tamamlanan bir oyunsa, kalan 14 yıl on aylık sürede acaba ne yaptılar, insan düşünmeden edemiyor." diyerek oyunun piyasaya ne kadar da baştan savma bir şekilde çıkarıldığı üzerinde durdu.

Öyle görünüyor ki, DNF her ne kadar satışlarda başarılı olduysa da bunu sadece efsaneleşen ismi sayesinde yapabildi. Nitekim oyun, geçen bunca yılın ardından ortaya koyduğu kaliteyle kimseyi tatmin edememiş gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları