LG, HVAC Çözümleri ile Enerji Tasarrufuna Destek

LG'nin HVAC çözümleri, akıllı enerji yönetimi konusunda bireysel ve kurumsal kullanıcılara destek olarak enerji tasarrufu yönünde katkı sağlıyor.

LG'den enerji tasarrufuna destek

HVAC endüstrisinin lideri LG Electronics (LG), sunduğu sistemlerle akıllı enerji çözümlerinin öncüsü olarak konumlanıyor. Yapılan araştırmalar, sıcak iklimler başta olmak üzere, tüm dünyada enerji ihtiyacının her yıl katlanarak arttığını gösteriyor. Mordor Intelligence'e göre, MEA bölgesindeki enerji yönetim sistemi pazarının, 2021 yılına kadar yıllık yüzde 11.87 oranında artarak 3.76 milyar USD'ye ulaşması bekleniyor. Körfez ülkeleri enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için 2030 yılına kadar enerji politikaları açıklamış durumda. Afrika'daki enerji talebinin 2030 yılına kadar 2 kat artması bekleniyor.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji toplam kurulu gücü 2017 yıl sonu itibariyle 39,11 GW miktarında. Elektrik üretiminin toplamına bakıldığında yaklaşık olarak yüzde 32'sinin yenilenebilir kaynaklar ile sağlandığı görülüyor. Ülkemizde, yenilenebilir kaynaklar kullanılarak elde edilen elektrik enerjisi 2002 yılında 34 milyar kWh iken, 2017 yılı sonunda bu rakam 69,4 milyar kWh'ye çıkmış durumda.

Sıcak İklimlerde En Yoğun Enerji Tüketim Nedeni Soğutma

Sıcak İklimlerde En Yoğun Enerji Tüketim Nedeni Soğutma

Özellikle, Suudi Arabistan gibi sıcak iklimlerde, enerji tüketiminin yüzde 70'i soğutma için kullanılırken, bu oran Avrupa'da yüzde 48. Rakamlar, bölgede akıllı enerji yönetiminin sağlayacağı önemi açıkça ortaya koyuyor. Türkiye'de de enerji verimliliğine verilen önem son yıllarda daha da artmış durumda. Ülkemizde de toplam enerjinin büyük bir oranı ısıtma ve soğutma sistemleri için kullanılıyor. Özellikle, akıllı bina projeleriyle enerji verimliliğinin sağlanması amaçlanıyor. Bu nedenle, evlerde ve binalarda kullanılan sistemler çok daha önemli hale geliyor.

Çözüm LG'den

Çözüm LG'den

Enerji tasarrufuna destek olmak amacıyla, yüksek verimli HVAC çözümleri sunan LG, özellikle VRF sistemli MULTI V ile ön plana çıkıyor. MULTI V, VRF'nin verimliliği için hayati öneme sahip olan LG'nin en güçlü invertör kompresörleri ile güçlü ve güvenilir bir çözüm sunuyor. LG invertör teknolojisi, her koşulda maksimum verim, geniş frekans aralığında çalışma imkanı ve gelişmiş bir kompresör güvenilirliği sağlıyor.

LG BECON Çözümleri ile Enerji İhtiyacını Önceden Tahmin Etmek Mümkün

LG'nin akıllı enerji yönetimi misyonuyla sunduğu bir başka yenilik ise, IoT tabanlı bir platform olan BECON (Bina Enerji Kontrolü) Cloud Solution. BECON Cloud'daki sayısız sensör, uzaktan gerçek zamanlı izlemeyi, enerji verimliliği yönetimini ve enerji tasarrufunu sağlıyor. BECON çözümleri ile enerji talebini tahmin etmek ve bu tahmine dayanarak enerji arz ve talebini yönetmek için hava durumuna, bina tesis verilerine, işletme geçmişine vb. dayanarak enerji kullanımını modelleyen simülasyon verilebiliyor.

Bu sistemin en güzel örneklerinden biri olarak ise, Dubai'de, Diamond Developers tarafından oluşturulan MEA'nın ilk sıfır enerji şehri, Sürdürülebilir Şehir gösteriliyor. Şehrin tüm soğutma ihtiyacı LG tarafından karşılanıyor. Ayrıca, LG'nin HVAC teknolojileriyle, akıllı enerji sektöründeki genişleyen ürün ve hizmet yelpazesi, Kore'deki Ar-Ge kompleksi LG Science Park'ta da gösteriliyor.

Okuyucu Yorumları