Messenger hayatımızı nasıl değiştirdi?

Messenger hayatımızı nasıl değiştirdi? Eskiden ofislerde yasaklanan araç şimdi neden destekleniyor?

MSN'le nasıl değiştik?

Daha önce yaptığımız haberde Windows Live Messenger'ın 10. yaşında şaşırtan gerçeklere yer vermiştik. İnsan bazen gerçekten de Windows Live Messenger, IRC, ICQ, Skype ve benzeri anında mesajlaşma imkanları olmadan önceki yaşam tarzımıza şaşırıyor. İletişim ve yaşam alışkanlıklarımız değişti.

Sıradan kullanımın ötesinde Messenger gibi anında mesajlaşma yazılımları günümüz iş yerlerinin standart araçları haline geldi. Çalışanlar gürültü yapmadan, çalışma ortamını rahatsız etmeden, hızla birbirlerine mesaj yolluyor, anında cevap alıyor. E-posta da şüphesiz bu iş için kullanışlı ama anında mesajlaşma kadar değil. İşte bu yüzden GMail'in GTalk ve artık Hotmail'in de yeni Windows Live Hotmail'i var. Bu konudaki detaylı haberi ve GTalk-Windows Live Hotmail özelliklerini buradan okuyabilirsiniz.

Messenger hayatımızı nasıl değiştirdi?

Messenger hayatımızı nasıl değiştirdi?
MSN gibi yazılımlar iş yerlerinde denetleniyor

Özellikle ilk çıktığında MSN'in iş yerlerinde muhabbet için kullanılıp da verimlilik kaybına yol açtığı düşüncesi ağırlıktaydı. Ancak çalışanlar her zaman muhabbet için vakit bulur, MSN'den sohbet edemezlerse bir çay, kahve veya tuvalet molasında dedikodu yaparlar. Anında mesajlaşma bunu da hızlı hale getiriyor. Sosyal bir ortam olan iş yerinde sohbet de birlikte çalışmayı ve uyumu artıyor. Elbette abartılmadığı sürece...

Anında mesajlaşma, telefon, webcam ve anında dosya transferiyle birleştiğinde uzaktan çalışanların da ofis içerisindeki kadar etkili çalışmasını sağlıyor. Sadece Messenger gibi yazılımlar da değil; mesela Google Docs geleneksel bir ofis yazılımından öte. Özellikle bu tarz ortak çalışmalar için, İngilizce tabiriyle "Collaboration" için çok uygun bir ofis yazılımı. Ama henüz insanlar aynı dosya üzerinde değişiklik yapılabilen ortak bir ofisten çok, yazıların ve materyallerin atılıp alındığı bir sisteme daha alışkınlar. Bu yüzden Messenger ortak işlerde daha çok kullanılıyor. Basitçe Windows Live Messenger, çalışanların da hayatını kolaylaştıran ve 10. yılında artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş bir araç.

Okuyucu Yorumları