Microsoft, Windows Mobile 6.5'i tamamladı!

Microsoft Windows Mobile 6.5'in tamamlandığını müjdeledi; önemli bir itirafı da ağzından kaçırdı...

Windows Mobile 6.5 hazır!

Microsoft, nihayet uzun zamandır üzerinde çalıştığı Windows Mobile 6.5 ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Geliştirici ekip yeni sistemin tamamlandığını bir Twitter mesajı ile duyurdu. Microsoft, şu anda final sürümünden hemen önceki aşama olan RTM seviyesine gelen Windows Mobile 6.5'ten son derece ümitli.

Yeni sistemin dokunmatik yapıları destekleyen yeni ara birimi ile menüler, e-postalar ve telefon özellikleri artık daha pratik hale geldi. Ayrıca yeni sistemde sesli mesaj ve e-posta gibi sık kullanılan özelliklere kısa yollar ile ulaşmak da mümkün. Bunun yanı sıra Windows Mobile 6.5, Microsoft'un Apple'ın App Store adlı online mağazasına rakip olarak hazırladığı Windows Marketplace'e de doğrudan erişim olanağı sağlıyor.

Windows Mobile 6i5 sadece bir ara sürüm!

Windows Mobile 6i5 sadece bir ara sürüm!

6.5 sürümü ile artık widget yapısını ve Office 2007 dosya türleri de destekleniyor. MyPhone adlı özel bir servis ise telefondaki verileri online bir yedekleme alanına yükleme imkanı da sağlıyor. 6.5 sürümü, daha eski olan 6.1 sürümüne göre son derece gelişmiş özelliklere sahip fakat Microsoft, 7 sürümünün çok farklı olacağını söylüyor. Microsoft'un söylediğine göre 6.5 sürümü ara bir sürüm ve kullanıcıları 7 sürümüne hazırlamayı hedefliyor. Başka bir deyişle yazılım devi, Windows Mobile 6.5'in 7 sürümü için bir geçişten başka bir şey olmadığını samimi olarak kabul ediyor.

Windows Mobile 7 ile ilgili çalışmalarını sürdüren firma, bu yeni sürümün ne zaman hazır olacağına dair herhangi bir bilgi vermedi.

Okuyucu Yorumları