Mimicker Alarm: Android'e bir garip alarm!

Microsoft'un Android için sunduğu yeni alarm uygulaması ile uyanamamanız mümkün değil!

Android'e bir garip alarm!

Microsoft, Android için yeni bir alarm uygulamasını indirmeye sundu. Ancak bu uygulama, bildiğiniz diğer mobil alarm uygulamalarından biraz farklı. Microsoft'un Mimicker Alarm uygulaması, alışıldık bir şekilde ayarlanan zamanda sizi uyandırmak için bir melodi çalmaktansa, sizi uyanık tutmak için bir oyun oynamanızı gerekli kılıyor.

Uygulama, normal alarmlar gibi ses çıkarmasının ardından size üç oyun seçeneği sunuyor: Color Capture (Renk Yakalama), Express Yourself (Kendinizi İfade Edin) ve Tongue Twister (Dil Döndürücü).

Renk Yakalama oyunu, uygulamanın istediği renge sahip bir nesne bulmanızı ve fotoğrafını çekmenizi istiyor. Kendizini İfade Edin ise şaşkın veya mutlu gibi bir yüz ifadesi ile kendi suratınızın fotoğrafını çekmenizi istemekte. Üçüncü oyun Dil Döndürücü'de ise bir tekerlemeyi tekrarlamanız gerekiyor.

Alarmlarını seri olarak erteleyen - veya durduran - kişiler için mükemmel olan bu uygulama, eğer 30 saniye içinde oyunu oynamazsanız tekrar uyumaya başladığınızı varsayarak sesli uyarıya devam ediyor.

Microsoft, uygulamanın firmanın deneysel uygulama geliştirme kolu olan Garage projesi aracılığıyla geliştirildiğini belirtiyor. Mimicker Alarm uygulaması ayrıca Microsoft Project Oxford'un makine öğrenimini sergilemek amacını da taşımakta. Uygulamanın çalışmasını sağlayan bu özellik, duygu, bilgisayar görüşü ve konuşma üzerine odaklanıyor.

Project Oxford ekibinden Allison Light, Mimicker ile Project Oxford API'lerinin bazılarını tanıttıklarını söylüyor. Ayrıca kodların tamamını açık kaynaklı olarak sunmalarından dolayı, bir alarm uygulamasının diğer geliştiriciler tarafından kolay bir şekilde okunarak API'leri nasıl kullandıklarını görmelerine de imkan tanıdığı belirtiliyor...

Okuyucu Yorumları