Müzik endüstrisi Internet satışlarıyla rahatladı

Geçtiğimiz sene, müzik endüstrisi için 1999’dan beri ekonomik olarak en başarılı yıl oldu. International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) alınan verilere plak firmaları tüm dünyada toplam 33,6 milyar Dolar satış gerçekleştirdiler. Bu, önceki seneye kıyasla yüzde 1,3’lük bir geri dönüş

Müzik endüstrisi Internet satışlarıyla rahatladı

Plak firmaları için satış alanları ise internet mağazaları, cep telefonları downloadları ve müzik DVD’leri oldu. Sadece internet üzerinden satılan şarkıların sayısı bir sene içerisinde ona katlandı. Toplam 200 milyon parçanın üzerindeki online satışla tüm dünyadaki en büyük dört pazar ise ABD, Büyük Britanya, Fransa ve Almanya oldu.

Bu senenin ilk iki ayında ise 2004 Ocak ve şubatın kıyasla internet müzik mağazalarındaki download sayıları ikiye katlandı.

IFPI yöneticisi John Kennedy buna rağmen müzik pazarındaki büyüme hedeflerine henüz ulaşılamadığını düşünüyor. Kennedy, ticari korsan kopyalar ve internet korsanlığı nedeniyle özellikle Avrupa merkezi ile Asya’da hala zarar ettiklerini açıkladı. Önümüzdeki oniki ayın sonucunda kanuni download platformları kuvvetlenecek ve korsana karşı verilen savaş daha da şiddetlenecek.

Okuyucu Yorumları