NASA'nın hayalini kurduğu teknolojiler!

Herkesin bir hayali mutlaka vardır... Ama NASA'nın kurduğu hayaller, bizimkilerden biraz farklı!

NASA'nın "farklı" hayalleri!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın 'dilek listesi', sevgilinizin sizden isteyeceği şeylere pek benzemiyor. NASA'nın bu isteklerine kavuşması pek yakın görünmüyor ancak yine de araştırmalarını sürdürüyor. İşte NASA'nın en çok sahip olmak istediği teknolojiler:

Jüpiter yakıtı

Gezegenler arası yolculuk söz konusu olduğunda yakıt her zaman büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu nedenle listede yeni tür bir roket yakıtının bulunması hiç de şaşırtıcı değil. NASA'nın elde etmek istediği yakıt, hidrojenin büyük bir basınçla sıkıştırılması ile katı bir metal haline gelmesiyle oluşuyor. Bu olay Jüpiter'de her zaman meydana geliyor ancak dünyada pek gerçekleşmiyor. NASA yine de metalik hidrojeni katı durumda tutmanın yollarını araştırıyor.

Robot yardımcı ve karşıt madde

Robot yardımcı ve karşıt madde
Mini AERCam

Robot yardımcı

Mini AERCam adındaki robot kamera, uzay görevinde araç içi çalışanlarına 'ek bir göz' eklemek amacında. 1990'larda ilk kez denenen teknoloji bugün daha ince ve kıvrak bir hal almış durumda. Cihaz küre şeklinde ve uzaktan kontrol edilebiliyor.

Karşıt madde

NASA bilim adamları, bu konuyu anlamaktan hala birkaç ışık yılı uzaklar. Karşıt madde hakkında şu anki bildiklerimizle tek yapabildiğimiz Parçacık Hızlandırıcı ile onlardan çok az miktarda yakalayabilmek.

Okuyucu Yorumları