Nintendo NX görselleri sahte çıktı!

Reddit'te yayınlanan ve büyük ses getiren fotoğraflardaki cihaz, maalesef sahte çıktı!

Fotoğraflar sahte çıktı!

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve Nintendo'nun NX konsolunun kontrolörüne ait olduğu söylenen görsellerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Çevrimiçi ortamda özellikle oyunseverler arasında bir hayli ses getiren görselleri hazırlayanlar, bunun gerçek bir Nintendo patentinden esinlendiğini söyleseler de resmi bir ürünle ilgisi olmadığını itiraf ettiler.

Genelde bu tarz haberlerin başlangıç noktası olan Reddit'te ortaya çıkan görsellerdeki kontrolörlerin özel bir dokunma özelliği sunan 'haptic' tuşlara sahip olduğu söylenmişti.

Günler sonra, yine NX kontrolöre ait olduğu iddia edilen başka görüntüler de yayıldı. Bu yeni görsellerde prodüksiyon maliyetinin çok daha yüksek olduğu anlaşılıyordu. Fakat sonradan bunun da sahte bir görsel olduğu ortaya çıktı.

Nintendo, NX'le ilgili yaptığı açıklamada, henüz yalnız bir kod adına sahip olan bu ürün hakkında bu yılın ilerleyen dönemlerinde bazı bilgilendirmeler yapacağını söyledi. Cihazın "çığır açan" bir teknolojiye sahip, konsol/mobil melezi bir model olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları