Nokia'dan daha hızlı uygulamalar için SDK!

Nokia, yeni teknolojilere sahip entegre geliştirme ortamını ortaya çıkardı! İşte yenilikler...

Nokia'dan yeni sürüm SDK!

Nokia, entegre geliştirme ortamı Qt SDK 1.1'i duyurdu. Yeni teknoloji, Nokia Symbian platformu ve Windows 7, Mac OSX, Linux gibi masaüstü ortamlarda tüketici uygulamalarının geliştirilmesini sağlıyor. Geliştiriciler, Qt SDK'yı kullanarak, kapsamlı ve kolay kullanımlı bir araca sahip olacaklar. Bu araç sayesinde, Nokia dokunmatik ekran cihazlara yönelik uygulama yaratma süresi yarıya inecek.

Qt SDK 1.1 sürümüyle, yeni bir UI yaratma kiti sunuluyor. Qt Quick ve CSS ve JavaScript benzeri bir dil olan QML'i içeren bu kit, hem grafik tasarımcılara hem de uygulama geliştiricilere fayda sağlıyor. Tasarımcılar, bunun sayesinde dokunmatik ekranlar için geliştirdikleri arayüzleri uygulama geliştirmenin herhangi bir aşamasında projeye dahil edebiliyorlar. Bu da, uygulamanın geliştirme sürecini ve dolayısıyla pazara sunulmasını hızlandırıyor.

Qt SDK 1.1 sürümü, Qt Quick'e ek olarak, harita ve navigasyon özellikleri, kamera ve fotoğraf galerisi erişimi için görüntüleme özellikleri, bildirim amaçlı API eklentileri ve geliştiricilerin cihaz üzerindeki kullanıcı içeriğine erişme imkanı sunmalarını sağlayan diğer geliştirmeleri içeriyor.

Forum Nokia Başkan Yardımcısı Purnima Kochikar, konu hakkında şunları söylüyor: "Geliştiriciler, gittikçe kalabalıklaşan uygulama mağazaları içinde fark edilecek, yüksek kaliteli ve grafik açısından zengin uygulamalar sunmak istiyorlar. Qt SDK'in yeni sürümüyle, tasarımcılar ve geliştiriciler, bu amaçlarına daha hızlı ve etkili bir biçimde erişmek üzere birlikte etkin bir biçimde çalışabiliyorlar."

Diğer önemli noktalar ve indirme bağlantıları

Diğer önemli noktalar ve indirme bağlantıları

Geniş tüketici kitlesi

Tüketiciler, Ovi Mağaza'dan her gün 5 milyonu aşkın uygulama indiriyorlar. Yeni Qt SDK 1.1 sürümüyle, geliştiriciler, bugün 100 milyonu aşkın Nokia cihazını (bunların 75 milyonu dokunmatik cihaz) hedefleyebiliyorlar. Bu hedefe, Nokia'nın gelecekte satmayı planladığı, yeni duyurulan Nokia E6, Nokia X7 gibi 150 milyon Symbian akıllı telefon da dahil bulunuyor. Aynı zamanda, Qt uygulama geliştiricilerin, Nokia'nın bu yıl sevkıyatına başlayacağı MeeGo cihazı üzerinde uygulama yaratmayı hızlandırmak üzere kodları yeniden kullanmaları da mümkün oluyor.

Geliştiriciler, Qt SDK 1.1 sürümünü şu linklerden indirebiliyorlar:
http://forum.nokia.com/qt
http://qt.nokia.com
http://www.nokia.com.tr/
http://www.facebook.com/NokiaTurkiye

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları