Nokia, iPhone'u geçti!

Nokia'nın Lumia'sı, satışlarda iPhone'u ezip geçti! Nasıl olur demeyin, haberimize göz atın...

Nokia, iPhone'u geçti!

Lumia'nın piyasaya çıkışta beklenen başarıyı gösteremediği söylense de, Strategy Analytics araştırma şirketinin yayınladığı bir rapora göre Nokia'nın yeni cihazının çıktıktan sonraki ilk üç çeyrekte yakaladığı satış rakamları, iPhone'un aynı dönemdeki satışlarından daha iyi.

Nokia'nın bugüne dek 6,9 milyon Lumia sattığını tahmin eden şirketin analistlerinden Neil Shah şöyle diyor: "iPhone 2007'de piyasaya çıkışını takip eden ilk üç çeyrekte 3.7 milyon sattı. 2009'da da Samsung aynı şekilde sadece 1.3 milyon Android cihazı sattı. Bu nedenle bu başlangıç Nokia ve Microsoft için ümit verici olabilir."

Bu rakamlar doğru da olsa gözardı edilmemesi gereken bir unsur var, o da akıllı telefon pazarının 2007'ye göre artık çok daha büyük ve rekabetçi olduğu. Yayınlanan rapor, iPhone 5'in piyasaya sürülmesinden sonra Nokia'nın Lumia ile yakaladığı hızı sürdürebilmek için etkileyici bir harekette bulunması gerektiğinin altını çiziyor. Nokia da bunun farkında olmalı ki bu yılın sonbahar aylarında ve gelecek yıl ilkbaharda çok iyi ürünler piyasaya süreceğini şimdiden duyuruyor.

Okuyucu Yorumları