Nokia, Symbian'ı emekliye mi ayırıyor?

Nokia Symbian işletim sistemini arkasından mı vuruyor? İştr şok söylentiler ve açıklamalar...

Nokia Symbian'ı sildi mi?

Nokia ünlü işletim sistemi Symbian'ın 2008 yılında tam 367 milyon dolar (yaklaşık 540 milyon TL) ödeyerek satın almıştı. Fakat aradan geçen zaman boyunca Nokia bırakın yatırımının karşılığını almayı, ekonomik olarak daha da zor günlere girdi. Nokia'nın pazar payı 2007 yılından beri hızla düşüşünü sürdürüyor ve firmanın bir çıkış yolu aradığı biliniyor. Son gelen söylentiler Nokia'nın kurtuluşu Symbian'ı terk etmekte bulduğu yönünde.

Alman Financial Times'ın haberine göre Nokia, Symbian yerine bundan sonra piyasaya çıkartacağı telefonlarında, Tablet PC'ler için tercih ettiği Maemo işletim sistemini kullanacak. Fakat bu haber yayınladıktan kısa süre sonra Nokia'dan ışık hızıyla cevap geldi. Nokia'da Maemo işletim sisteminin pazarlama müdürü olan Peter Schneider, net bir tavırla Symbian yerine Maemo'nun tercih edilmeyeceğini söyledi ve her iki işletim sisteminin bir arada varlığını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Her ne kadar Schneider bu konuda net bir şekilde konuşmuş olsa da, bu tip yalanlamaların ardından gelen farklı uygulamara teknoloji dünyasında daha önce defalarca şahit olduğumuz için kesin bir şey söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları