Novell ‘e-Security’i Satın Aldı

Novell ‘e-Security’yi bünyesine katarak sanal ortamda güvenlik ve uyumluluk yönetmeliğini yeniden tanımladı

Novell ‘e-Security’i Satın Aldı

Novell, kurumsal güvenlik ve uyumluluk çalışmalarına daha yalın bir bakış getirme konusunda öncülük eden bir şirket olan ‘e-Security’i satın aldı. 72 milyon USD’lik bu satın alma, Novell’in kimlik ve sistem yönetimindeki uzmanlığı ile ‘e-Security’nin gerçek zamanlı olay yönetimi, yanıtlama ve raporlama yeteneklerini biraraya getirdi.

Çok yönlü kullanıcı, network ve uygulama çalışmaları sayesinde, kullanıcılar çalışma öncesinde emek yoğun ve hata eğilimli olan uygulamaları biçimlendirme, otomasyon yoluyla masrafları düşürme, daha sıkı ve tahmin edilebilir bir güvenlik ve denetleme programı oluşturma gibi avantajlardan yararlanabilecekler.

Novell IDC Güvenlik Ürünleri ve Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Christiansen “Müşterilerimiz uyumluluk konusunda ‘sistem, kimlik, erişim ve güvenlik bilgisi olay yönetiminin içinde bulunduğu birleşik çözümler istiyor. Bu satın alma, e-Security'nin yeteneklerini Novell’e entegre ederek Novell’i, kurumsal firmaların uçtan uca güvenlik ve uyumluluk çalışmalarına bütünleşik bir çözüm sunan ilk firma haline getirecek ve kimlik yönetimi ile gerçek zamanlı olay kontrolünün faydalarını birleştirecek. Kullanıcı, ağ ve uygulama olaylarına kapsamlı bir bakış sayesinde müşteriler, önceden zahmetli ve hata eğilimli bir süreç olan ancak maliyetleri indirgeyen otomasyon ve uyumluluk yönetmeliği programlarını daha kolay ve elverişli bir hale getirebilecekler“ dedi.

Novell Başkanı ve CEO’su Jack Messman da yaptığı açıklamada ‘Uyumluluk, şirketlerin güvenlik ve kimlik yönetimine bakışlarını değiştiriyor. Şu anda odaklandıkları nokta ise sonuçları otomatikleştirip raporlarken, olağan durumlara ve ayrıca sıra dışı olaylara meydana geldikleri anda yanıt verebilmek. Novell olarak e-Security’i satın almamız, bu büyüyen sektöre olan bağlılığımızı gösteriyor’ dedi.

e-Security Kurucusu ve Teknoloji Bölüm Başkanı Reed Harrison ise “Novell’in kimlik yönetimi konusundaki uzmanlığını bizim gerçek zamanlı güvenlik bilgisi ve olay yönetimi ile birleştirmek gerçekten benzersiz bir çözüm yaratıyor. Novell ailesinin bir üyesi olarak, müşterilerin güvenlik ve uyum konusundaki düşünce ve isteklerinin yeniden düzenlenmesine yardımcı olabileceğiz” şeklinde konuştu.

Otomatik Uyumluluk Denetimi ve Raporlama İçin Ödüllü Bir Ürün: Sentinel 5

Otomatik uyumluluk denetimi ve raporlama için geliştirilmiş olan Sarbanes-Oxley, Basel II ve HIPAA gibi resmi sözleşmelerin yanı sıra kurumlar zaman zaman kendi içlerinde de, değişen bilgi kaynakları ve araçlarına güvenmek zorunda kalıyorlar ancak bu hata yapma olasılığını daha da artırabiliyor. Novell, iş akışını düzenlemek ve veri doğruluğunu sağlamak için daha kapsamlı güvenlik ve olay denetimi sağlayacak bir altyapı oluşturmaya odaklanıyor. E-Security’nin ödüllü ürünü ‘Sentinel 5’in de eklenmesiyle Novell, müşterilerinin kurum içi network olaylarını otomatik olarak denetleme, raporlama ve cevaplamalarına yardımcı olurken, güvenlik ve uyumluluk çalışmalarına gerçek zamanlı, bütünsel bir bakış sunan çözümler de geliştirebiliyor. Mayıs ayı itibariyle Novell’den satın alınabilecek Sentinel 5’in dışında, Novell® ve e-Security çözümünün yeni versiyonunun da yaz aylarında kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları