Önyükleme ekranınızı değiştirin

Windows XP'nin klasik önyükleme ekranından sıkıldıysanız, CHIP Online alternatiflerine göz atın...

XP açılışını değiştirin

Windows başlangıcı genellikle sıkıcı ve uzundur. Standart yükleme ekranını emekliye ayırın ve onun yerine süslü önyükleme ekranları (bootscreen) koyun. CHIP Online bunun nasıl yapılacağını size gösterecek.

Kişisel bir başlangıç resmi son derece şıktır ve arkadaşlarınızı kıskandırabilir. Bu pratik makalemizde sizlere sisteminizin önyükleme ekranını değiştirmenin iki yolunu göstereceğiz.

Cool başlangıca giden iki yol
İlk yolda ücretsiz yazılım BootSkin'i kullanılıyor. Birkaç tıklama ile yeni bir Windows başlangıcına ulaşabilirsiniz. Sistemine ekstra yazılım kurmayı sevmeyenler içinse kendi başlangıç ekranlarını oluşturmak için güvenli bir yol göstereceğiz.

BootSkin: Başlangıç ekranı için yeni bir görünüm

BootSkin: Başlangıç ekranı için yeni bir görünüm

Ücretsiz yazılım BootSkin ile Windows 2000 ve XP'nin başlangıcını birkaç tıklama ile kişiselleştirebiliyorsunuz. İnternette sayısız miktarda boot-teması mevcut.

BootSkin: Başlangıç ekranı için yeni bir görünüm
İlk adım: BootSkin yazılımını indirin. Kurulum bir dakika içinde tamamlanıyor ve sizden sadece kayıt yerini belirtmenizi istiyor. Kurulumundan sonra BootSkin, Windows standart başlangıç ekranının yanında beş adet farklı boot-teması sunuyor. 800'ün üzerinde farklı temayı ise WinCustomize adresinden indirebilirsiniz.

Kullanım kolay: Menü üzerinden BootSkin-dosyasını içe aktarın. Bunu tema listesinden seçin ve "Apply" butonuna basın. Menü, karar veremeyen kullanıcılar için her başlangıç sırasında rastgele bir bootscreen seçme imkânı da sunuyor.

BootSkin ile güvenli yoldasınız
Yazılım sisteminize sadece gerektiği kadar müdahale ediyor. Eğer kişisel önyükleme-ekranından sıkılırsanız, "Default System Boot Screen" girdisini seçmeniz yeterli. BootSkin'i kaldırdığınız anda program standart sistem başlangıcını geri yükler.

Download: BootSkin

Alternatif: Önyükleme ekranınızı kendiniz yapın

Alternatif: Önyükleme ekranınızı kendiniz yapın

Önceden hazırlanmış önyükleme ekranları zevkinize hitap etmiyor mu? O zaman kendi fantezinizi de işin içine katabilirsiniz. Bu sayfada size kendi resimleriniz ile önyükleme yapmanın en basit yolunu göstereceğiz.

Alternatif: Önyükleme ekranınızı kendiniz yapın1. Adım: Resmi hazırlamak
Kendi önyükleme ekranınıza giden yol bir Bitmap dosyasından geçer. Bu dosyanın 640 x 480 piksel ve maksimum 16-renkli bir resim olması gerekiyor. Resminizi bu şartlara uyacak şekilde düzenleyin.

Windows yazılımı "MS Paint" resimleri bu biçimde kaydedebiliyor. Bunu için "Dosya | Farklı Kaydet" dedikten sonra dosya biçimi kısmında "16 renkli Bit eşlem" formatını seçmelisiniz. Son olarak BMP dosyasını "boot.bmp" ismiyle Windows kurulum dizinine (Standart: »C:\Windows«) kopyalayın.

2. Adım: Sistem değişikliği
Şimdiyse Windows Boot dosyasını değiştirmelisiniz ki, böylece işletim sistemi kişisel önyükleme ekranınızı kullansın. Öncelikle sistem dosyalarını görünür hale getirmelisiniz. Bunun için Denetim Masası | Klasör Seçenekleri sırasını takip edin. Görünüm sekmesine geçin ve önce "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini işaretleyin. Sonrasında biraz daha aşağıdaki "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğinin tikini kaldırın. Gelen uyarıyı göz ardı edin ve değişiklikleri "Tamam" ile uygulayın.

Şimdiyse temel dizindeki (Standart: »C:\«) "boot.ini" dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. Öncelikle dosya özelliklerinden (dosyanın üzerine sağ tık) yazma korumasını kaldırmalısınız.

Alternatif: Önyükleme ekranınızı kendiniz yapın

Sonra dosyanın içinde [operating systems] paragrafını bulun. Bu girdiyi sisteme uygun bir şekilde "/bootlogo" "/noguiboot" komutları ile aynen ekran görüntüsünde gösterildiği gibi genişletin.

Son olarak dosyayı kaydedin ve yazma korumasını yeniden etkinleştirin. Eğer resminiz şartları sağlıyorsa (640 x 480 piksel; 16 renkli) bir sonraki başlangıçta gösterilecektir.

Okuyucu Yorumları