Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok pandemi döneminde rekor kırdı

Spider-Man serisinin son bölümü Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok pazar günü küresel gişede 1 milyar dolardan (750 milyon £) fazla kazandı. Pandemi döneminde bu rakam bir ilk oldu.

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok rekoru

Spider-Man: Eve Dönüş Yok, 2021'in en çok hasılat yapan filmi oldu. 2019'dan bu yana ilk kez bir film bu sonuçları elde edebildi.

Rekor Kırdı

Şu ana kadar 1,05 milyar dolar hasılata ulaşan film, dünya çapında 905 milyon dolardan fazla hasılat elde eden ve Kore Savaşı'nı konu edinen Çin yapımı Changjin Gölü Savaşı'nı geride bıraktı.

1 milyar dolardan fazla hasılat yapan son film 2019'un Star Wars: The Rise of Skywalker'dı. Pandemi döneminde bu kadar hasılat yapan film olmamıştı.

BBC'nin haberine göre, Sony ve Disney ortak yapımı Spider-Man: Eve Dönüş Yok filmi Omicron varyantı dünya çapında hızla yayılırken prömiyerinden iki haftadan kısa bir süre sonra bu rakamlara ulaştı. Üstelik film henüz dünyanın en büyük sinema pazarı olan Çin'de vizyona girmedi.

Türkiye'de de Tüm Zamanların En İyi Açılışlarından Biri

17 Aralık'ta Türkiye'de vizyona gören Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok, Türkiye'de de rekorlarla başlamıştı. İlk üç gününde toplam 934 bin 599 seyirci tarafından izlenerek yabancı filmler arasında tüm zamanların en iyi 2. açılışına imza atmıştı.

Okuyucu Yorumları