Pokémon Festivali, Servete Mal Oldu!

Niantic, geçtiğimiz yıl adeta bir skandala dönüşen Pokémon Go festivali nedeniyle ufak çaplı bir servet ödeyecek!

Skandalın bedeli ağır oldu

Niantic, 2017 yılındaki Pokémon Go Festivali faciası ardından herkesin bilet bedellerini, üzerine bazı hediyeleri de ekleyerek geri ödemişti. Festivalde oyun çoğu zaman çökmüş, katılımcılar, söz verildiği gibi uygulamayı kullanamamış ve büyük bir isyan ortaya çıkmıştı.

Ancak görünene göre firma, şimdi daha fazla bedel ödemeye hazırlanıyor. Firma, festival için açılan toplu davanın sonucu olarak 1.57 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmış durumda ve anlaşma için resmi bir site 25 Mayıs tarihinde aktif olacak. Ödemeler, çoğu katılımcı için otel ve ulaşım bedellerini de içerecek. Ancak ödeme almak isteyen kişilerin orada olduklarını kanıtlamaları gerekecek.

Öncelikli olarak Pokémon Go aracılığı ile festivale giriş yapılmış olması gerekiyor, yani biletini başka birine satanlar ödeme alamayacak. Ayrıca 107 doların üzerinde yapılan harcamalar için fiş gösterilmesi gerekiyor. Eğer bu durum diğer pek çok toplu dava gibi ise, davanın boyutu ve normal avukat bedelleri düşünüldüğünde kişi başı çok büyük bir ödeme yapılmayacağı tahmin edilebilir.

Ancak bunun yine de 2017 yılında katılımcıların aldıklarından daha fazla olduğu kesin ve Niantic için bu davanın öğrenilen bir başka ders olduğu söylenebilir. Firma, artık Pokémon Go'nun devasa boyutunun getirebileceği problemlerin farkında ve topluluk günlerine daha fazla odaklanarak herhangi bir sorun çıkmaması için çabalıyor...

Okuyucu Yorumları