Redmi 2A: Xiaomi'den yeni telefon!

Çinli cep devi Xiaomi, yeni telefonunu resmi olarak tanıttı. İşte Redmi 2A ve sundukları...

Xiaomi'den yeni telefon!

Çinli telefon devi Xiaomi, yeni bir akıllı telefonu daha satışa sunmaya hazırlanıyor. Ama bu kez karşımızda duran telefon, şirketin güçlü donanıma sahip modellerinden biraz farklı.

Xiaomi'nin, pek çok Asya ülkesinde hızlı bir yükseliş gösterdiği bilinen bir gerçek. İyi donanımın yanı sıra agresif fiyatlandırma politikası, firmanın başarısının arkasındaki sebep olarak gözükmekte. Şimdi ise, giriş seviyesi marketine gözünü diken şirket, tanıtımını yaptığı yeni modeli Redmi 2A ile "en iyiyi istemeyenleri" etkilemeye çalışacak.

Telefonun sahip olduğu özelliklerin arasında 4.7 inçlik 720p HD ekran, Leadcore üretimi 1.7GHz quad-core işlemci ile Mali-T628MP2 GPU, 1GB RAM, 8GB dahili depolama alanı ve bellek kartı desteği dikkat çekiyor. 8 MP arka kamera ve 2 MP ön kamera da özellikler arasında. Leadcore, geçtiğimiz yıl Xiaomi tarafından satın alınmış bir yonga üreticisi. Yani Xiaomi, aslında Redmi 2A'da kendi yonga setini kullanıyor dersek yanlış olmaz.

Yazılım tarafına bakıldığında ise, Android 5.0 Lollipop üzerine kurulmuş olan MIUI sistemini görüyoruz. Nisan ayı içerisinde satışa sunulacağı iddia edilen Redmi 2A'nın fiyatı ise 97 dolar seviyesinde.

Okuyucu Yorumları