Sadece 99 Adet Üretilecek: BMW 8 X Jeff Koons, İstanbul'a da Geliyor!!

BMW 8X Jeff Koons sürümü sadece basit bir tasarım değil... Bu özel BMW'den sadece 99 adet üretilecek ve çok yakında İstanbul'a da gelecek!

BMW 8 X Jeff Koons büyüleyecek!

Sanatçı Jeff Koons'un çalışmalarına aşinaysanız, beklenmeyeni beklemeniz gerektiğini de biliyorsunuzdur. ABD'li ressam ve heykeltıraş, abartılı ve ses getiren eserleriyle tanınıyor. Ama bu kez gündeme bir heykel ya da resim ile değil, BMW ile yaptığı orkalıkla geliyor. BMW 8 X Jeff Koons sürümü için, sanatçının imzasını taşıyan bir araba demen kesinlikle doğru olacaktır.

Geçtiğimiz gün tanıtılan 8 X Jeff Koons, kısa bir süre önce yenilenen 2023 BMW M850i xDrive Gran Coupe'yi temel alıyor. BMW ve Koons daha önce böyle bir çalışma için bir araya gelmiş olsa da bu sefer tek seferlik bir sanat aracı üretilmiyor. Ortaya çıkan araç sınırlı sayıda da olsa üretime girecek; üretim 99 araçla sınırlı olacak. Eğer bu araçlardan birini satın almak istiyorsanız, yeni bir M850i Gran Coupe'nin taban fiyatının üç katına çıkarak 350.995 dolar ödemeniz gerekecek.

BMW, geçtiğimiz yıl Concorso d'Eleganza'daki Villa d'Este'de 8 X Jeff Koons'u ilk defa göstermişti. Şimdi ise Roadshow'un Koons ile yaptığı görüşmede, araç hakkında daha fazla bilgi ortaya çıktı. Koons bu görüşmede 11 farklı renk içeren vahşi dış tasarımdan bahsetti ve neredeyse çatışan kırmızı ve mavi deri gibi çeşitli iç detaylara ve ayrıca kahverengi ve metal vurgulara da değindi.

Sadece 99 Adet Üretilecek: BMW 8 X Jeff Koons, İstanbul'a da Geliyor!!
BMW

Dış tasarımda kullanılan renklerden bazıları, BMW mirası tonlar olarak tanımlanabilir ve tasarımın tamamı hareket ve heyecanı iletmeyi amaçlıyor. Koons, "Her şey hareket ve ilerlemenin gücü ile ilgili. Sen Wonder Woman'sın, Süpermen'sin, Örümcek Adamsın ve damarlarından saf hızlanma geçiyor" diyor.

Koons, iç tasarımda parlak kırmızı ve maviyi koyu kahverengilerle birleştirmiş.

Sadece 99 Adet Üretilecek: BMW 8 X Jeff Koons, İstanbul'a da Geliyor!!
BMW

Koons, parlak sarı tamponun "güneş tanrısının size gelen gücü" gibi olduğunu ve yan taraftaki mavi çizgilerin "uzayın enginliğini" ifade ettiğini söylüyor. Bu hatlar aynı zamanda, Koons'un tasarladığı bir başka araç olan BMW'nin 24 Hours of Le Mans'ta yarışan 2010 M3 GT2 sanat arabasına da atıfta bulunuyor.

BMW 8 X Jeff Koons, 1 - 4 Nisan tarihleri arasında New York'taki Rockefeller Plaza'da ilk kez görücüye çıkacak. 99 Gran Coupe'den biri, tüm geliri Uluslararası Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi'ne gidecek şekilde hayır amaçlı açık artırmaya çıkarılacak. 8 X Jeff Koons, bu yıl İstanbul Contemporary'de, Paris Photo'da, Goodwood Festival of Speed'de, Şanghay'daki West Bund Sanat ve Tasarım Fuarı'nda ve Hong Kong'daki Art Basel'de de yer alacak.

Okuyucu Yorumları