Samsung'dan radikal karar!

Samsung'un aldığı bu radikal karar, dev şirketi çıkartabilir de, batırabilir de...

Samsung'dan radikal karar!

Samsung'un Çin'de bulunan ana kamera fabrikası, kompakt bas-çek kameralar yerine üst-seviye aynasız kameraları üretecek şekilde yeniden düzenleniyor. Bu da gösteriyor ki Samsung, daha üst seviye kameralara odaklanarak dijital fotoğrafçılıktan elde ettiği karı yükseltme peşinde.

Samsung'un Fotoğraf Departmanı müdürü Han Myoung-sup, Wall Street Journal'a yaptığı "alt-seviye kompakt kameralarımız kademeli olarak azaltılacak ve aynasız kamera üretimine ağırlık vereceğiz" açıklamasıyla bu değişikliği duyurdu. Fakat bu gerçekten de söylendiği kadar akıllıca bir hamle olacak mı? Samsung'un en son piyasaya sürdüğü aynasız NX modelleri, değiştirebilir lensleri (ILC) ile 700 dolardan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Yani ortalama bir kompakt bas-çek kameranın yaklaşık iki katı fiyatında.

Bu yüksek fiyatlarına rağmen, IDC'nin öngörüsüne göre aynasız kameralara olan talebin bu yıl yüzde 60 oranında artması bekleniyor. Samsung'un bu yeni iş planı, son kullanıcı için de iyi olabilir. Tabi eğer NX serisi ILC kameralarının 200 dolara satılan giriş seviyesi modellerini de üretecek olursa... Aksi takdirde Samsung'un bu planı geri de tepebilir.

Okuyucu Yorumları