Sony Ericsson: GC95 UMTS/EDGE PC Kartı

Seyahat ederken ve bugünün global dünyasında çalışırken yüksek hızda Internet, intranet hatta şirket ağına sorunsuz bir şekilde erişim isteyen kişiler için, Sony Ericsson ilk UMTS/EDGE dört bantlı kablosuz PC Kartını tanıttı.

Sony Ericsson: GC95 UMTS/EDGE PC Kartı

Sony Ericsson’nun GC95 kartı bağlantıyı görünmez ve tüm dünyaya uyumlu kılıyor. Tek kartta yüksek hızda data oranları ve geniş bir kapsama sunuyor.

Dünyanın ilk EDGE PC Kartı GC82 ile hakedilen pazar liderliği ve başarının da ötesine geçerek, Sony Ericsson GC95 gerçekten yüksek hızda geniş bant performansını sunuyor: 3G UMTS şebekelerinde 384 kb/s’ye kadar veya GSM/EDGE/GPRS şebekelerinde 247 kb/s’ye kadar data hızları.

Sony Ericsson Başkan Yardımcısı ve M2M İletişim Bölüm Başkanı, Anders Franzén şunları belirtti: “Sony Ericsson olarak GC95 UMTS/EDGE birleşiminin geleceğin kablosuz PC Kartlarının öncüsü olduğunu düşünüyoruz. Her zaman ileri düzey bir PC Kart ürün portföyü sunduk ve GC95 kartı bu mirası sürdürüyor. Her sık seyahat eden kişi size yolculuk sırasında bağlantı kurmak için ne çok zorluk çektikleri hakkında bir hikaye anlatabilir. GC95 PC Kartı bir bağlantı bulma sorununa karşı kişileri özgürleştirip işlerine odaklanmalarını sağlar. Sony Ericsson GC95 PC Kartı bir bağlantı kurmanın en rahat ve mümkün olan en hızlı yoludur.”

Birçok sanayi kaynağının son zamanlardaki araştırmalarında görüldüğü üzere EDGE tüm dünyada çeyrek milyardan fazla abonesi olan 136’dan fazla operator tarafından seçilmiştir. Buna ek olarak, dünya etrafında elliden fazla UMTS şebekesi servis vermekte ve kabaca bunun iki katı da yakında ticari olacak.*

GC95 ile kullanıcılar e-posta, sunum veya müzik dosyası gibi birçok büyük eklentileri göndermek için gerekli üstün erişim için 3G UMTS şebekesinde 2100 MHz bandının ve GSM dört bant (850/900/1800/1900 Mhz) işlevlerinin avantajlarını kullanırlar. GC95 hissettirmeden UMTS/EDGE aktarımı ve tekrar seçimini mümkün kıldığı için, kullanıcılar ister Londra’da (UMTS üzerinden) ister New York’ta (EDGE üzerinden) olsunlar 3G deneyimini en iyi şekilde yaşarlar.

GC95, 2005’in 2. çeyreğinde operatör onay testleri ve tüketici deneyimleri için ve 3. çeyreğinde ticari olarak piyasada olacak.

GC95 – Ürün Bilgileri

• Ürün İsmi: GC95 UMTS/EDGE PC Kartı
• Şebeke Desteği: UMTS, EDGE, GPRS, CSD
• Form: PC Kart Tipi II, 32-bit Cardbus
• Boyut
Kart: 85.6 x 54 x 5 mm
Anten uzantısı: 15.4 x 55 x 10.55 mm
• Anten: Dahili + Harici Konnektör
• UMTS: 2100 MHz
• EDGE/GPRS Bantı: 850, 900, 1800, 1900 MHz
• İşletim Sistemleri: Windows® 2000 (SP4), XP, MAC-OS
• Özellikler: UMTS/EDGE aktarımı ve tekrar seçimi, Mesajlaşma Servisleri SMS, tüm önde gelen VPN’lerle uyumluluk

* EMC Dünya Hücresel Veritabanı ve UMTS Forum’un araştırmasından

Okuyucu Yorumları