Sony iddialı: "Tek rakibimiz iPhone!"

Bugüne kadar pek çok cep iPhone katili olarak ortaya çıktı; ama Sony'nin iPhone katili cep değil...

"Tek rakibimiz iPhone!"

Sony'nin merakla beklenen PSP Go adlı yeni taşınabilir oyun cihazı nihayet Avrupa'da görücüye çıktı. PSP Go büyük bir kesim tarafından beğenilse de bazı eleştirilere maruz kalmaktan da kurtulamadı. Bu eleştirilen başında ise yeni cihazın, PSP oyunlarının tümünü desteklemiyor olması yer alıyordu. İkinci en büyük tepki ise perakendecilerden geldi. Çünkü PSP Go'nun oyunları internet üzerinden satın alınabiliyor ve bu durumda doğal olarak mağaza sahibi perakendecilerin pek işine gelmiyor.

Buna rağmen Sony, PSP Go'dan oldukça memnun ve yeni cihaza rakip olarak bir tek iPhone'u görüyor. PSP Go'nun hedef kitlesi 16 - 34 yaş arası, taşınabilir cihazlardan film ve video izlemeyi ve oyun oynamayı sevenlerden yani tipik iPhone kullanıcılarından oluşuyor. Sony şu ana kadar PSP Go'da oyunlara büyük öncelik verdiklerini ama artık sıranın Skype benzeri ek uygulamalara geldiğini söylüyor. Sony, PSP Go kullanıcılarının kolaylıkla internete girip, Facebook'ta arkadaşlarını dürtmeye başladıkları zaman ise iPhone'un tahtına ciddi bir darbe indirmeyi umuyor.

Hatta Sony yöneticisi Claire Backhouse bunu şu sözleri ile açıkça dile getirmekten de çekinmiyor: "PSP Go, iPhone'dan bile daha iyi". Sony belki bu iddiasında haklı olabilir; belki de telefon ve konsolu karşılaştırarak elma ve armutu birbirine karıştırıyor. Bakalım ilerleyen günlerde geliştirilecek oyun dışı uygulamalar Backhouse'u haklı çıkartabilecek mi...

Okuyucu Yorumları