Süper hızlı 10TB Intel SSD'ler ufukta göründü

Süper hızlı, kapasitesi 10TB'ı aşan SSD'ler, bu yenilik sayesinde mümkün hale geldi!

10TB SSD'ler ufukta göründü!

Intel'in SSD sürücülerinin kapasitesi, Micron'un yeni 3 boyutlu flash yongalarıyla büyük bir sıçrama gösterebilir.

Intel'in SSD'lerindeki flash yongalarını üreten Micron, 3 boyutlu NAND flash yongalarının toplu sevkiyatına başlamış bulunuyor. Bu yeni yongalar, bir sakız paketi kadar alana 3,5TB'tan daha fazla depolama alanını sıkıştırabiliyor. Böylece 2,5 inç'lik standart SSD'ler, 10TB'tan yüksek kapasiteler sunabiliyorlar.

Intel, şu an tüketiciler için en yüksek 4TB kapasiteli diskler satıyor. Micron'un 3 boyutlu NAND teknolojisi, bu kapasiteyi üçe katlayacak gibi görünüyor.

3 boyutlu NAND flash teknolojisi, depolama yongalarını üst üste koyarak daha yüksek bir depolama yoğunluğuna ulaşıyor. Yongalar birbirlerine daha yakın olduklarından SSD'lerin hızı da artıyor. Ancak Micron'un Samsung ve Toshiba gibi rakiplerinin 3 boyutlu NAND'a yıllar önce geçtiklerini söyleyelim. Micron'un teknolojisinin farkı ise biraz farklı çalıştığını, kapasite ve güvenilirliği artırmak üzere farklı yöntemlerden faydalandığını söylemekte fayda var. Analistler, Micron'nun kullandığı teknolojinin pil ömrünü uzatabileceğini de söylüyorlar.

Micron, kendi ürettiği 3 boyutlu NAND yongalarının rakiplerinkinden üç kat daha yoğun olduğunu ileri sürüyor. Micron'un 3 boyutlu NAND yongalarını Xpoint'te de kullanıp kullanmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları