Trump yönetimi, WannaCry Suçlusunu Buldu!

Trump yönetimi, bu yıla damgasını vuran büyük WannaCry fidye saldırısının 1 numaralı suçlusunu bulduğunu iddia ediyor!

WannaCry'ın suçlusunu buldular

Trump yönetiminden bir Beyaz Saray çalışanı olan Tom Bossert, Kuzey Kore'nin WannaCry siber saldırısının arkasındaki 1 numara olduğunu iddia ederek "sorumlu tutulacağını" söyledi. Wall Street Journal'da yayınlanan suçlayıcı yazıda Bossert "dikkatle yapılan incelemelerin ardından ABD, geniş çaplı 'WannaCry' saldırısının arkasında Kuzey Kore olduğuna açık bir şekilde karar vermiş durumda" cümlesi kullanılmaktaydı.

Her ne kadar Beyaz Saray Ulusal Güvenlik danışmanı bu suçlamaların "kanıtlara dayalı" olduğunu söylese de, saldırı için Kuzey Kore hükumeti ile bağlantılı herhangi bir organizasyon veya kişiyi belirtmiş değil. Ayrıca Bossert, ABD'nin WannaCry saldırısı için Kuzey Kore'yi suçlayan tek ülke olmadığını da iddia ediyor. Yayınlanan yazısında Bossert, Birleşik Krallık'ın da saldırının Kuzey Kore tarafından yapıldığını düşündüğünü ve Microsoft'un, saldırıyı Kuzey Kore hükumetinin siber bağlantılarına kadar takip ettiğini söylemekteydi.

Temmuz ayında risk modellemesi firması Cyence, WannaCry saldırısının ardındaki aylarda yaşanan kaybın toplamda 8 milyar dolara ulaştığını tahmin etmişti. Toplam 150 ülkede 300.000 bilgisayar etkilenmişti ve bunların arasında öne çıkan hedeflerden biri, bilgisayarlarının güncellemesi için yapılan çağrılara kulak asmayan ve eski yazılımı kullanmaya devam eden ABD'deki NHS idi.

Ayrıca Bossert yazısında Kaspersky'ye de değinerek firmanın yazılımlarının Trump yönetimi tarafından hükümet sistemlerinden yasaklandığını hatırlattı; "Rusya'ya geri veri taşıyabilecek bir firmanın kabul edilemez bir risk" olduğunu söyledi...

Okuyucu Yorumları