Türkiye, İlk “Bilişim Ansiklopedisi”ne kavuşuyor

Türkiye Bilişim Vakfı’nın Türkiye’nin seçkin bilişimcilerinin katkılarıyla hazırladığı “Türkiye Bilişim Ansiklopedisi” 1 Haziran’da piyasaya çıktı.

Türkiye, İlk “Bilişim Ansiklopedisi”ne kavuşuyor

Bilişim ve bilgisayar alanında hem teknik hem de sosyal konuları içeren Türkiye’nin ilk “Bilişim Ansiklopedisi”, Türkiye Bilişim Vakfı tarafından hayata geçiriliyor. Seçkin akademisyenler, bilim adamları, araştırmacılar, sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 bilişim insanının deneyimleriyle hazırlanan “Türkiye Bilişim Ansiklopedisi” Türkiye’nin ilk bilişim rehberi olma niteliğini taşıyor.

Eser; bilişimle ilgili 220’den fazla makalesi ve 3000 terimin yer aldığı “Bilişim Terimleri Dizini” ile özellikle akademisyenler, bilişim sektörü çalışanları ve bilişimle ilgili öğrenciler için önemli bir kaynak olacak. Ottawa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncer Ören, Türkiye Bilişim Vakfı’ndan Merhum Tuncer Üney ve Beykent Üniversitesi’nden Dr. Rifat Çölkesen’in başeditörlüğünde hazırlanan “Türkiye Bilişim Ansiklopedisi” yaklaşık 1400 sayfadan oluşuyor.

Avrupa Birliği yolunda bilgi toplumuna dönüşümün önem kazandığı günümüzde, Türkiye’de bilişim sektöründe son derece önemli bir boşluğu dolduracak olan “Türkiye Bilişim Ansiklopedisi” ile Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Eser; bilişim sektörüne ilişkin bilgi vermeyi ve yol göstermeyi amaçlarken aynı zamanda tüm terimleri İngilizce olarak üretilen bilişim teknolojisini Türkçe terimlerle anlatan ilk özgün yapıt olma özelliğini taşıyor.

Bilişim ve bilgisayar profesyonelleri, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri, bilgisayar programcılığı ve yönetim bilişim sistemleri öğrencilerinin mutlaka sahip olmak isteyeceği bir eser olan “Türkiye Bilişim Ansiklopedisi” 1 Haziran itibariyle satışa sunuldu.

Okuyucu Yorumları