Uber'e Yöneltilen Yeni Suçlama, Yine Can Yakacak!

Ortaya atılan iddialar nedeniyle başı bir türlü dertten kurtulamayan Uber, bir kez daha, ciddi bir suçlama nedeniyle mahkeme koridorlarında...

Yeni suçlama, yine can yakacak!

Araç paylaşım hizmeti Uber ile ilgili en son dava, veri mahremiyeti ve güvenliği konusunda açılmış durumda ve firmanın eski çalışanı Samuel Ward Spangenberg, firmanın "veri güvenliğini önemsemediğini" iddia etmekte. Spangenberg'in söylediğine göre Uber, kullanıcıların çağırdıkları her aracı, kullanıcı adını ve e-posta adresini, aracın alma noktasını, ödenen miktarı, uygulamaya erişim için kullanılan cihazı ve kullanıcıların haberinin olmadığı pek çok bilgiyi gizli gizli topluyor.

Spangenberg'in yaptığı bu açıklamalar, Uber tarafından doğal olarak reddediliyor ve firma, bütün sistemini çalışanların, müşteri bilgilerine erişimlerini limitlemek üzerine kurduğunu söylüyor.

Spangenberg'in açıklamasının ardından yargıç, mahkemenin gizli olarak yapılması gerektiğini söyledi. Bu yüzden de davanın sonucu, hiçbir zaman açıklanmayabilir.

45 yaşındaki Spangenberg'in söylediğine göre firma, 11 ay çalışmasının ardından kendisini, firmanın güvenlik çalışmaları hakkındaki endişelerini seslendirmesi sebebiyle işten çıkartmıştı.

2014 yılında ortaya çıkan söylentiler de, sistemdeki bir güvenlik açığının, ABD'deki 50.000 sürücünün bilgilerini tehlikeye attığını belirtmekteydi.

Uber hakkında, bu güvenlik açığı ve söylentiler için inceleme başlatılmıştı ve 2016 Ocak ayında 20.000 dolar bedel ödenmesine karar verilmişti. Yeni iddia ve dava hakkında ise Uber, Pazartesi günü yaptığı açıklamada güvenlik yatırımlarını arttırmaya devam ettiğini ve bunların büyük bir kısmının raporlanmış olduğunu belirtmekte. Ayrıca "tüm" veya "neredeyse tüm" çalışanların bilgilere erişiminin bulunduğunun doğru olmadığını belirten firma, bunun bir "onur sisteminden" daha fazlası üzerine kurulduğunu ve verilere erişmek için aşılması gereken pek çok adımın olduğunu söylemekte.

Okuyucu Yorumları