Ukraynalı Politikacı Steve Jobs'tan esinlendi

Steve Jobs'un 2005 yılında yaptıpı efsane konuşmanın başına, bakın 2011'de neler geldi...

Sen neymişsin Steve Jobs!

Korsan yazılım denildiğinde Çin'in yanı sıra ilk akla gelen ülkeler arasında Rusya ve Ukrayna yer alıyor. Ama görünüşe göre Ukrayna'daki korsan sadece yazılımla sınırlı değil. Focus Ukraine haber sitesinin ortaya çıkardığı bir gerçeğe göre Ukraynalı Ulusal Güvenlik ve Savunma Sekreteri Raisa Bogatyreva, Apple'ın patronu Steve Jobs'ın 2005 yılında Stanford Üniversitesi'nde yaptığı ve Türkiye'de "Aç Kal Budala" ismiyle ünlü olan dokunaklı konuşmasını bir Üniversite'deki konuşmasında neredeyse bire bir kopyalamış.

Steve Jobs konuşmasında kendi hayatından 3 farklı hikaye aktarıyor. Tesadüfen Bogatyreva da konuşmasında benzer şekilde 3 hikaye anlatıyor. Bogatyreva ayrıca aynı Jobs gibi ölümle karşılaşmasını ve gençlere Jobs'ınkine çok benzer tavsiyelerini de aktarıyor.

Konuşma metinlerini kendi yazdığı açıklanan Raisa Bogatyreva'nın sözleri ile Steve Jobs'ın konuşmasını, Focus Ukraine'de Google ile tercüme edilmiş olarak (tercüme biraz bozuk da olsa) karşılaştırarak şu adresten okuyabilirsiniz.

Eğer Steve Jobs'un ünlü konuşmasını daha önce kaçırdıysanız öncelikle buradaki alt yazılı halini izlemenizi öneririz.

Okuyucu Yorumları