VR ve AR Başlıkları 5G ile Çağ Atlayabilir!

Geleceğin HTC Vive başlıkları, 5G sayesinde daha hafif ve kablosuz olabilir.

5G sayesinde daha hafif ve kablosuz

5G ağları, akıllı cihaz bağlantısını inanılmaz derecede hızlı hale getirme yolunda ilerliyor. Endüstri liderleri, 2025'e kadar en baskın mobil ağ haline gelmeyeceğini düşünüyorlar, ancak sanal ve artırılmış gerçeklik şirketleri, 5G'nin bundan daha önce yaygınlaşacağını umuyor.

Artan bant genişliği, minimum gecikme süresi ve 5G ile ilişkili uzaktan işlem gücü ile, bir HTC yöneticisine göre, VR cihazlarının çok daha hafif, kablosuz ve çok daha gerçekçi deneyimler sunması mümkün olacak.

HTC Vive Pro'nun BAE lansmanında Gulf News'e konuşan HTC Ürün ve Strateji VP'si Raymond Pao, 5G'nin VR ve AR ile "mükemmel uyumlu" olduğunu söyledi. Mevcut Wi-Fi ve Bluetooth ağları üzerindeki gecikme ve bant genişliği sınırlarının, mevcut nesil VR ve AR başlıklarının potansiyeline bir sınır koyduğunu da ekledi. Ancak, "daha ??fazla bilgi işlem gücünü buluta taşıyarak", başlıklar daha hafif ve tamamen kablosuz olabilir.

VR ve AR Başlıkları 5G ile Çağ Atlayabilir!

HTC'nin bu yaz Vive için Kablosuz Adaptör yayınlama planları var ve şu anda Çin'de satışa sunulan kablosuz HTC Vive Focus bağımsız başlığı var. Ancak 5G, cihazınızı özel bir ağ üzerinde bulundurmadan inanılmaz hız ve güce olanak tanıyacak.

HTC CEO'su Cher Wang, MWC 2018'de bu yılın başlarında "5G'ile bulut teknolojsinin kullanımı, her bir VR ve AR aygıtının dünyanın en güçlü aygıtı olmasını sağlayacak" dedi. Yani, bulutta yapılan hesaplamaların 5G ile cihaza çok hızlı aktarılması sayesinde, cihazın donanımımın çok güçlü olması ihtiyacı ortadan kalkacak.

İşin kötü yanı ise 5G, bir fark yaratacak kadar yaygınlaşana kadar uzun yıllar geçebilir.

Okuyucu Yorumları