WannaCry, Bir Honda Fabrikasının Kapanmasına Sebep Oldu

Fidye virüsü WannaCry, koca bir fabrikanın, uzunca bir süre için kapanmasına neden oldu!

WannaCry, dev şirkete kepenk indirtti!

WannaCry henüz havlu atmaya hazır görünmüyor. Honda Motor Co., yaşanan fidye virüsü saldırısı ardından geçtiğimiz Pazartesi günü Sayama fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Neyse ki fabrika sadece bir gün içinde toparlanıp Salı günü üretime tekrar başladı.

Mayıs ayında İngiltere NHS hastanelerinin rehine düşmesi, WannaCry'ı aniden manşetlere taşımıştı. Ardından fidye virüsü tüm dünyaya hızla yayıldı ve 150 ülkeyi etkisi altına aldı. Saldırıya uğrayan markalar arasında Renault ve FedEx gibi dünya devleri bulunuyordu.

WannaCry, NSA tarafından keşfedilen bir Windows açığını kullanarak çalışan bir virüs. The Shadow Brokers adlı hacker grup tarafından geliştirilen virüsün arkasında Kuzey Kore'nin de olabileceği söylentileri hala yaygın durumda. Virüsün kullandığı açık daha eski Windows sürümlerini etkiledi, güncel Windows 10 sürümleri saldırıdan zararsız olarak ayrıldı.

Honda'nın Tokyo'da bulunan Sayama fabrikası Accord, Odyssey ve Step Wagon modellerini üretiyor ve günde yaklaşık 1.000 araç imal etme kapasitesine sahip. Şirketin diğer fabrikaları bu saldırıdan etkilenmedi.

Okuyucu Yorumları