Windows 8'de neler olmalı?

Windows 7 neredeyse kusursuz olabilir; ama Microsoft, Windows 8'de bunları da sunmalı...

Windows 8'de neler olmalı?

Microsoft'un bir sonraki işletim sisteminde hangi özellikler olmalı? İşte kullanıcıların ve sektördeki uzmanların ortaya attığı fikirler, ileri sürdüğü istekler...

Windows 7 kadar kullanımı kolay, arayüzü temiz ve kullanışlı olmalı. Windows 8 de çıktığı zaman Windows 7 gibi önceden test edilmiş ve sorunları giderilmiş olmalı. Yani Windows 8 alacak olanların bir de servis paketi beklemeye ihtiyacı olmamalı.

Tablet bilgisayarlarda verimli çalışabilecek bir şekilde tasarlanmalı. Masaüstü bilgisayarlarda klavye ve fare var ama tabletlerin dokunmatik ekranları farklı bir tasarım gerektiriyor. Eğer masaüstünde, dizüstünde ve tablette iyi çalışacak bir sistem kurulamazsa, tablet sürümü ayrı ve özel bir arayüze sahip olmalı.

Güvenlik ve internet entegrasyonu

Güvenlik ve internet entegrasyonu
İnternet olmazsa olmaz bir parça, daha iyi entegrasyon gerekli

Google Chrome ile yarışta internet üzerindeki uygulamalara erişimi kolaylaştırmak da önemli.

Windows içerisinden masaüstü uygulamalara ulaşmak ne kadar kolaysa, internet üzerindeki uygulamalara erişmek de o kadar kolay olmalı.

Windows kullanıcıları virüs saldırılarının odağında yer alıyor. Kullanıcıları günlük güvenlik risklerinden korumak için devamlı yeni önlemler alınıyor. DEP ve ASLR etkili yöntemler ancak bunlara yenilerinin eklenmesi ve güvenlikte ileri bir sıçrama yapılması kuşkusuz çok yararlı olacaktır.

Internet Explorer 9 ve dosya güvenliği

Internet Explorer 9 ve dosya güvenliği
IE9 etkileyici görünüyor, Windows 8'e yeni sürüm yüklü gelmeli

Internet Explorer 9'dan da ileri ve en iyi tarayıcılarla yarışacak bir internet tarayıcı gerekiyor. Seçim ekranı olsun ya da olmasın Windows 8 ile birlikte iyi bir internet tarayıcı şart.

Veri kaybına karşı kullanıcının alması gereken önlemleri Windows alırsa büyük zaman kazancı olur ve riskler oldukça düşer. Kullanıcılar donanım facialarında bile önemli belgelerini ve dijital fotoğraflarını kaybetmemeliler.

Yanlış yaptıklarında durumu düzelten sistem işe yaramalı ve virüsleri diriltmeden, silinmelerine engel olmadan çalışmalı. Mevcut sistemlerin en büyük sıkıntıları ortadan kaldırılmalı.

Okuyucu Yorumları