Windows 8'e geçmek için 5 iyi neden!

Windows 8'e geçip geçmemekte kararsız mısınız? İşte karar vermenizi sağlayacak 5 neden!

Windows 8 için 5 neden!

Windows 8'in çıkış saati giderek yaklaşıyor. Sadece birkaç hafta sonra Windows 8 yayınlanacak ve böylece işletim sistemi bir anda tüm dünyaya yayılacak. Windows 8'in Modern (Metro'nun yeni adı) arayüzü sizi çok fazla etkilememiş olabilir. Ancak yine de Windows 8'e geçmenizi sağlayabilecek 5 neden var:

1. Çok uygun fiyatı

Bugüne dek çok sayıda kullanıcının bir mağazaya giderek Windows satın aldığını söylemek zor. Zira Windows'un yükseltme fiyatları bile şimdiye dek oldukça yüksekti. Ancak Windows 8 ile bu değişecek gibi görünüyor. Bugün Windows XP ve üzerine sahip olan herhangi bir kullanıcı, 2013'e kadar 40 dolar karşılığında Windows 8'e geçebilecek.

2. Eşitleme özellikleri

Windows 8, bulut özelliklerine önem veren bir işletim sistemi. Windows 8'e Microsoft hesabınız ile giriş yaptığınızda ayarlarınız ve uygulamalarınız bulutla eşitleniyor. Windows 8'e farklı bir sistemden oturum açtığınızda bu ayarlar ve tercihler indiriliyor ve bu sayede kendi Windows 8'inizi istediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz.

Yenileme, Sıfırlama ve diğer işlevler

Yenileme, Sıfırlama ve diğer işlevler

3. Yenileme ve sıfırlama

Windows 8'de Windows'u baştan yükleme işi çok daha kolay bir hale geliyor. "Yenile" işlevi, kişisel dosyalarınızı ve ayarlarınızı saklıyor (Modern arayüz uygulamaları saklanıyor); geriye kalan her şey fabrika ayarlarına döndürülüyor. Kaldırılan programların bir listesi masaüstünüze yerleştiriliyor, böylece onları baştan yükleyebiliyor ve soruna neden olan yazılımı daha kolay ortaya çıkarabiliyorsunuz.

"Sıfırla" ise sisteminizi farklı bir kullanıcıya iletmek istediğinizde faydalanabileceğiniz bir işlev.

4. Depolama Alanları (Storage Spaces)

Depolama Alanları işlevi, birkaç diski tek bir sürücü harfi altında birleştirerek daha büyük bir disk alanına sahip olmanızı sağlayabiliyor. Bu işlev sayesinde örneğin depolama alanınızı bir USB sürücüsü ile genişletmeniz bile mümkün olabiliyor.

5. Dosya Geçmişi

Windows 8, dosyalarınızı bozulmalara ve yanlışlıkla yapılan değişikliklere karşı korumak için yeni araçlarla geliyor. Dosya Geçmişi, Kitaplıklar, Masaüstü, Yer İmleri, Kişiler gibi dosya konumlarını sıkça tarıyor ve değişiklikleri araştırıyor. Değiştirilen dosyanın bir kopyası, sizin belirlediğiniz alternatif bir konumda saklanıyor. Kişisel verilerde yapılan değişikliklerin tam bir listesi saklandığından, istediğiniz zaman değişiklikleri geri döndürmeniz mümkün oluyor.

Okuyucu Yorumları