Windows 9 önizleme yapısı, çok yakın olabilir

Windows 9'dan gelen bu haber, Windows 8.1'in kaderinin Vista gibi olacağını gösteriyor!

Windows 9 çok mu yakın?

Windows 9'un 2015 ilkbaharında ortaya çıkabileceğini öğrenmiştik. Şimdi, yeni bir dedikodu, yeni işletim sisteminin önizleme sürümünün beklendiğinden çok daha erken çıkabileceğini söylüyor.

ZDNet'in Microsoft'taki kaynaklarına göre Windows'un "Threshold" kod adlı yeni sürümü için bir önizleme yapısı, bu sonbaharda yayınlanacak. Bununla birlikte Windows 9'un final sürümünün çıkış tarihinde bir değişiklik yok; işletim sisteminin 2015 ilkbaharında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu bilginin yanında yine aynı kaynaklar, Windows 9'un Windows 8.1'e göre daha fazla masaüstü işlevi sunacağını, fare ve klavye kullanıcıları için dokunmatiğin isteğe bağlı olacağını söylüyorlar.

Threshold'daki en önemli "yeniliklerden" birinin, mini-başlat menüsü olacağı söyleniyor. Daha önce Build 2014'te gösterilen menü, bir uygulama listesi sunmanın yanında, kullanıcıların menüye kutucukları sabitlemesine izin verecek.

Bu arada Windows 8.1 için bir sonraki güncellemenin Ağustos'ta yayınlanacağı iddia ediliyor. Bu ikinci ve son güncelleme, dedikodulara göre arayüzde birkaç ince ayarla gelecek; büyük bir değişiklik sunmayacak.

Tüm bunlar, Windows 8.1'in yakın zamanda Vista'yla aynı kaderi paylaşacağını gösteriyor olabilir...

Okuyucu Yorumları