Windows açıklarına karşı güncelleyin!

Windows XP, Vista, Server 2008 ve daha pek çok Windows sürümünü etkileyen güvenlik açıkları...

Windows'lar açık doldu!

Sistem açıkları halledilse de kullanıcılar güncelleme yapmazsa bunun hiçbir önemi kalmıyor!

Windows Vista kullanıcıları ve Windows Server 2008 kullanan teknik servis elemanları, Windows Vista'da dosya paylaşımında yer alan bir açıktan muzdaripler. Saldırganlar uzaktan bütün kontrolü ele geçirebiliyorlar. Bunu Windows dosya ve yazıcı paylaşımında kullanılan SMB protokolündeki bir açıktan faydalanarak başarıyorlar. Ev kullanıcıları firewall kurarak SMB'nin kullandığı 139 ve 445 numaralı portları engelleyerek korunabiliyorlar.

Microsoft'un yayınladığı ActiveX yamasını, hatalı Microsoft Active Template Library (ATL) yaması takip etti. Windows Media Player da güncellendi. Bu yama Windows 2000 SP4, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista ve Windows Server 2008 için kritik önem taşıyordu. Bu açıkla ilgili detaylar Microsoft'un MS09-037 bülteninde yer alıyor.

Haberin devamında: AVI ve remote desktop açıkları...

Windows XP'de AVI açığı

Windows XP'de AVI açığı
AVI ve Remote Desktop açıkları halledildi

Yayınlanan bir diğer yama Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista ve Windows Server 2008'de AVI video dosyalarının kullanım şeklinden kaynaklanan bir güvenlik açığını kapatıyor. Özel olarak, kötü niyetle oluşturulmuş bir AVI dosyası, saldırgana uzaktan komut çalıştırma imkanı tanıyordu. MS09-038 yaması bunu ortadan kaldırıyor.

Diğer kritik yamalar ev kullanıcılarından ziyade profesyonellere yönelik. Remote Deskktop Connection yani uzaktan masaüstüne erişim ve Windows Internet Name Service, yani Windows internet isim hizmeti yamanan özellikler arasında yer alıyor.

Bütün bu yamaları Windows Update ile kurmayı ihmal etmeyin. Açıklar çoktan giderilse bile güncelleme yapmayan kullanıcılar zarar görmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları