Windows Vista: Bekleyiş Sona Erdi

Microsoft, Vista'nın Beta 2 sürümünü ücretsiz olarak indirmeye sundu. CHIP Online, XP'nin yeni takipçisi için hangi donanımlara ihtiyacınız olduğunu ve DVD'den yüklemenin sorunsuz yollarını açıklıyor.

Windows Vista: Bekleyiş Sona Erdi

Windows Vista, İngilizce, Almanca ve Japonca, 32-bit ve 64-bit sürümleriyle ücretsiz olarak downloada sunuldu. Vista'yı yükleyebilmeniz için gerekli aktivasyon şifresi, Microsoft'a kayıt yaptırdıktan sonra size gönderiliyor. Ayrıca bir eklenti ile Release Candidate (RC1) sürümü de hazır olduğu zaman bilgileri elinize gönderilecek. RC1 sürümünün, son sürümden özellikler ve görüntü bakımından sadece bir kaç değişiklik içerebileceği ve 2006'nın 2. yarısında çıkacağı bildiriliyor.

Vista için gerekli donanımlar

Her PC, Windows Vista için uygun değil. Microsoft'un yeni işletim sisteminin bazı olmazsa olmazları bulunuyor.

Windows Vista'nın yeni özellikleri bilgisayarınızdaki hemen her donanımı zorlayabileceğini belirtmek isteriz. Microsoft, Vista bilgisayarlarını ikiye ayırıyor. Vista-Capable PC ve Vista Premium Ready PC. Premimum PC açıkça çok daha sistem gereksinimi sunmakta.

Vista-Capable PC için en düşük sistem gereksinimleri:

- 800 MhZ ve üzeri bir işlemci
- 512 MByte bellek
- DirectX 9 destekli ekran kartı

Vista Premium PC için en düşük sistem gereksinimleri:

- 1 Ghz 32-Bit veya 64-Bit işlemci
- 1 GB bellek
- 128 mb veya daha fazla belleğe sahip ekran kartı
- 40 GB Sabit disk alanı ve 15 GB boş depolama alanı

Kendi bilgisayarınızın Vista'ya hazır olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız Windows Vista Advisor programından da faydalanabilirsiniz.

İndir, Yaz, Kur

Windows Vista ISO dosyası şeklinde indirilmeye sunuluyor.

ISO dosyası indirimi:

3.5 GB boyutundaki devasa Windows Vista'yı indirmeden önce Microsoft'un sitesinden Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı'na katılmanız gerekiyor. Bunun için eğer varsa Windows Live ID'nizi girebilir veya ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Ürün aktivasyon şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

İnternet kesilmeleri veya benzeri olabilecek sorunlar yüzünden Windows Vista'yı indirirken muhakkak bir indirme yöneticisi kullanmanızı tavsiye ederiz. (GetRight, FlashGet vb.)

DVD'ye yazım:

İndirdiğiniz ISO dosyasını DVD'ye yazmak için Nero'yu kullanabilirsiniz. File menüsünden "Open"'a gelerek, ISO dosyasının yerini belirtin ve boş DVD'yi DVD yazıcınıza takın.

Kurulum:

Windows Vista Beta 2'yi kurabilmek için sabit diskinizde ayrı bir bölüm olması gerekiyor. Bu işleme başlamadan önce kesinlikle yedeklerinizi bir CD'ye veya DVD'ye kaydedin.

Okuyucu Yorumları