WWDC '19 Etkinliğinin Tarihi Ortaya Çıktı

San Jose yetkililerinin elindeki belgeler, Apple'ın bir sonraki geliştirici buluşmasının tarihini ortaya çıkarmış olabilir

WWDC '19'dan yeni bilgiler var!

Apple'ın yıllık geliştirici toplantısının tarihinin giderek yaklaştığını biliyor olsak da etkinliğin tarihi hakkında net bir açıklama bulunmuyordu. Görünüşe bakılırsa bu soru işareti de açıklığa kavuştu.

MacRumors'un eline geçen bazı bilgiler, etkinliğin yapılacağı San Jose şehrinin yetkililerine yönelik bazı izin belgelerini içeriyor ve bu da etkinliğin düzenleneceği tarih ve yer bilgilerini açığa çıkardı. Belgelere göre WWDC '19, 3-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek

San Jose Kültürel İşler Ofisi'ne ait bazı belgeler "San Jose 2019 WWDC Takımı" isimli bir başvuru yapıldığını ve Apple'ın organizatör olarak belgede yer aldığını belirtiyor ancak belgede yapılan bir değişiklik, organizatör konumuna sadece "San Jose Takımı"nı getirdi ve etkinlik tarihi aynı kaldı. Bu, sadece Apple'ın ismini listeden gizlemek adına yaptığı bir hamle olabilir. Geçtiğimiz sene de benzer bir durum yaşanmış ve etkinlik tarihi, yine bir San Jose Kültürel İşler Ofisi'ne ait bir belge ile açıklığa kavuşmuştu.

Belgede etkinliğin düzenleneceği yer ile ilgili detaylar gizli tutulsa da MacRumors, başka bir kaynaktan aldığı ve güvenilirliğinden emin olduğu bilgilere göre etkinliğe McEnery Etkinlik Merkezi'nin ev sahipliği yapacağını belirtiyor.

2018 ve 2017 yıllarında da WWDC etkinliği Haziran'ın ilk haftasında gerçekleşmiş olsa da 2015 ve 2016 yıllarında bu tarih Haziran'ın ikinci haftasında yer alıyordu. Bu sebeple Apple'ın tamamen beklendik bir tarihte etkinliği düzenlediğini söyleyemiyoruz. San Jose Kültürel İşler Merkezi ayrıca etkinlik tarihlerinin değiştirilemez olmadığını belirtiyor, bu sebeple Apple'ın etkinliğin düzenleneceği tarih konusunda esneklik yapma imkânı hâlâ bulunuyor. Etkinliğin düzenleneceği tarih için kesin bir bilgi edinebilmek ancak resmi davetiyelerin ortaya çıkması ile mümkün olacak.

Etkinlikte Apple'ın bir sonraki yazılım güncellemeleri olması beklenen iOS 13, MacOS 10.15 ve watchOS 6 hakkında yeni bilgilerin ortaya çıkarılması ve uygulama performanslarının yanı sıra son zamanlarda söylentilere konu olan Apple'ın müzik, oyun ve TV yayını servisleri hakkında da bir tanıtım yapılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları