Xiaomi Mi 9, DxOMark'ta Üçüncü Sırayı Ele Geçirdi

İddialı fiyat-performans modelleri ile sevilen Xiaomi'nin Mi 9'u, bu alanda güçlü rakiplerini geride bırakmayı başardı!

Xiaomi Mi 9'dan büyük başarı

DxOMark, Xiaomi'nin yeni amiral gemisi modeli Mi Mix 9 hakkındaki detaylı incelemesini tamamlayarak sonuçlarını paylaştı. Xiaomi'nin iddialı modeli, kamera testinde aldığı oldukça etkileyici sonuçlar ve geride bıraktığı rakiplerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Xiaomi Mi 9, fotoğraf kategorisinde 112 puana ulaştı ve video kategorisinde 99 puan topladı.107 genel kategori puanına ulaşan telefon, DxOMark testlerinde en yüksek puan alan telefon kameraları listesinde üçüncü sırayı aldı. İlk iki sıra ise Huawei'nin 109'ar puan alan iki amiral gemisi modeli Mate 20 Pro ve P20 Pro'ya aitti.

DxOMark puanlamaları açısından Mi 9'un iPhone XS Max, Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy Note 9 gibi dev amiral gemisi modellerini geride bırakmayı başarmış olması oldukça dikkat çekici bir durum. Video ve fotoğraf uygulamaları açısından ortalama 107 puana ulaşan Xiaomi Mi 9, bu puanları birbirinden ayrı kamera özelliklerine dikkat edilerek yapılan testlerde topladı. Xiaomi Mi 9'un arka yüzünde bulunan kameralar, değişik şartlar altında otomatik odaklanma, lens açıklığı, denklanşör süresi ayarı, renk ayarı, sabitleme ve flaş ayarı konusunda hem fotoğraf hem de video çekiminde başarılı sonuçlar çıkardı.

Mi 9'un arka yüzünde üç ayrı kamera bulunuyor ancak DxOMark, geniş açılı çekim kamerasına değerlendirmesinde yer vermedi. Ayrıca Mi 9'un kazandığı 99 video puanı, şu ana kadar bir akıllı telefon tarafından alınan en yüksek video kayıt kalitesi skoru olma özelliğini taşıyor. DxOMark'ın iki şampiyonu P20 Pro ve Mate 20 Pro'nun video kayıt kategorisinde sırasıyla aldığı 98 ve 97 puan, Mi 9'un video kayıt performansından geride kalıyor.

DxOMark, bu durumu şu şekilde açıklıyor: "Video modunda Mi 9 daha da iyi işler çıkarıyor ve listemizin en tepesine yerleşerek mobil video kaydı konusunda en iyi seçenek olarak öne çıkıyor. Bunun sebeplerinden biri şüphesiz telefonun varsayılan olarak 4K çözünürlüğünde kayıt yapıyor olması ve bu sayede varsayılan olarak en fazla detayı kullanıcıya sunması. Kamera bu performansı diğer tüm test kategorilerimizde göstermeyi de başardı."

Mi 9'un kamera yeteneklerinin iyi olduğundan şüphemiz olmasa da DxOMark puanlarının bir telefonun kamera kalitesi konusunda son sözü söylemediğini belirtmek gerekiyor, zira çoğu akıllı telefon üreticisi DxOMark üzerinde daha iyi skor almanın belirli yollarını keşfetmiş durumda. Örnek olarak Google Pixel 3'ün en iyi fotoğraf modunu sunan bir kameraya sahip olduğu çoğu kaynak tarafından kabul edilen bir durum ancak telefon, bir ayrı telefoto lensine sahip olmadığı için DxOMark üzerinde zum kategorisinde puan kaybediyor. Bunun yanı sıra DxOMark testleri -belirttiğimiz gibi- geniş açılı lensleri ve RAW format desteğini hesaba katmıyor ve bu özelliklerin bir akıllı telefon kamerasına çok şey kattığını söyleyebiliriz. Bu sebeple bu puanlandırmayı akıllı telefon kamerası konusunda tek kaynak olarak almamak, akla yatkın bir tercih.

Okuyucu Yorumları