Yahoo ve McAfee'den güvenlik için işbirliği

Yahoo!Search'ün yeni SearchScan özelliği, kullanıcıları tehlikeli siteler hakkında uyarıyor.

Arama güvenliği

Yahoo! ve dünyanın önde gelen güvenlik çözümü üreticilerinden McAfee, Yahoo!Search ile daha güvenli bir Web arama deneyimi sunmak konusunda ortak oldu. Yahoo!Search'ün McAfee SiteAdvisor teknolojisi ile güçlendirilmiş yeni SearchScan (Ara Tara) özelliği, kullanıcının masaüstü bilgisayarına virüs bulaştırabilecek ve zarar verebilecek spyware, adware gibi zararlı yazılımlar ve güvenlik konularında uyarılarda bulunuyor. SearchScan ile aynı zamanda istenmeyen e-postalar ve kullanıcıların posta kutularını tıka basa dolduran siteler de tespit ediliyor.

Bu yeni uygulama McAfee'nin teknolojisini Yahoo!Search'e entegre ediyor. Böylece kullanıcının bilgisayarına sadece ziyaret edildiğinde dahi zarar verebilecek siteler arama sonuçlarında görüntülenmiyor. SearchScan, aynı zamanda arama sonuçlarında kırmızı bir uyarı işareti ile potansiyel olarak riskli siteler konusunda da kullanıcıları uyarıyor.

Şu anda hiçbir arama motorunun, zararlı siteleri ziyaret etmeden önce bu düzeyde bir uyarıda bulunmadığının altını çizen Yahoo!Search Üst Düzey Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Vish Makhijani "Yahoo!Search'ün sunduğu yeni SearchScan özelliği ile internette arama yapmak hiç bu kadar güvenli olmamıştı" dedi.

McAfee Başkan Yardımcısı, Web Güvenlik Grubu'ndan Tim Dowling ise "İnterneti herkes için daha güvenli hale getirmek amacıyla Yahoo!yu ortağımız olarak görmekten büyük heyecan duyuyoruz. İnternetteki tehditlere karşı yürütülen mücadeledeki en güçlü silahlardan biri de McAfee SiteAdvisor tarafından sunulan ileri düzey uyarıdır. Araştırmalara göre bir web sitesine yapılan 5 ziyaretin 4'ü arama sonucunda yapılmaktadır ve Yahoo!Search kullanan tüketiciler artık yüksek riskli web sitelerine karşı uyarılacaktır. Böylece kullanıcılar tek bir tıklama ile bilgisayarlarını çökertecek tarayıcı istismarları ya da kimlik hırsızlığına yol açabilecek spyware gibi bilinen zararlı tehditlere karşı korunmaktadır" dedi.

Okuyucu Yorumları