Yeni iOS'a şaşırtan yenilik!

Android iOS'tan çok fazla "esinlendi" diyenler... Bu haber sizi de çok şaşırtabilir...

Yeni iOS'a şaşırtan yenilik!

Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın başlamasına sayılı günler kala gözler özellikle mobil cihazlarıyla piyasaya yön veren firmalara yöneldi. TechCrunch'ın haberine göre, Apple iOS 5'le beraber "bildirimleri" yeniden yapılandırırken işletim sistemine "widget"lar ekleyecek. Bu da, Android'in iOS'tan "esinlendiği" iddiaları ortalıkta gezinirken herkesi şaşırtan bir durum olacak gibi görünüyor. Çünkü widget'lar, Android'in en can alıcı özellikleri arasında...

Aslında bildirim sisteminin değişeceğinin ilk sinyalleri, Apple'ın geçtiğimiz Haziran ayında webOS'nin bildirim sistemini geliştiren kişiyi işe almasıyla beraber gelmeye başlamıştı. Özellikle de Apple'ın bu yıl yeni cihazlarında bazı kesimlerce donanım konusunda bekleneni vermemesi nedeniyle yazılıma yükleneceği ve büyük yenilikler getireceği bekleniyor.

Ayrıca Apple'ın yakın zamanda ses algılama yazılımı Nuance'le yaptığı lisans anlaşması, Apple'ın yakın gelecekteki ses kontrolü özelliği planlarında kullanılmayacak. Apple şimdilik az kullanan bu özelliğine iOS 5 güncellemelerinde pek yer vermeyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları