YouTube'dan bir yenilik daha geldi...

Popüler video paylaşım sitesi YouTube küçük yenilikler yapmaya devam ediyor. İşte son sürpriz...

Farkı fark ettiniz mi?

İnternetin video paylaşım kralı olan YouTube, videoların puanlarını ve başlıklarını videonun içerisine yazmaya başladı. Ama bu, sadece YouTube videolarını özel "embed kodu" yardımıyla sitesine ekleyenler için düşünülmüş bir yenilik. Bu sayede seyretmekte olduğunuz video hakkındaki bu bilgileri, YouTube sayfasına gitmeden de görme şansına sahip olabileceksiniz.

Başka bir deyişle YouTube bunu aslında, kendi sitesi dışında paylaşılan videoları düşünerek hazırlıyor. Böylece YouTube videolarını sayfalarına ekleyen sitelerde de izlemekte olduğunuz videonun tam adını ve puanını rahatlıkla görebilmek mümkün olacak.

Bu özellik YouTube dışındaki bir siteden YouTube videosu izlerken puanını görüp izlemeye değer olup olmadığını karar vermenizi kolaylaştıracak olsa da, gelecekte çok daha fazlasına da şahit olabiliriz. Örneğin dış bir sitede izlediğiniz video hakkındaki yorumları okumanız veya favorileriniz arasına eklemeniz de mümkün hale getirilebilir ve kullanışlılık artırılabilir. Fakat tüm bunlar şimdilik kesinleşmiş değil, YouTube bir süre daha kullanıcıların bu ek özellikler için kendi sitesini ziyaret etmek zorunda olmasını tercih edecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları