Yüksek zoom'lu yeni Sony kameralar!

Sony en son hafif ve yüksek zoom'lu kamera modellerini IFA 2010'da tanıttı. İşte detaylar...

Yüksek zoom'lu Sony'ler!

Sony'nin IFA Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2010'da tanıttığı ve Ekim 2010 itibariyle satışa sunulacak olan yeni kompakt Handycam DCR-SX15E ve DCR-SR15E Standart çözünürlükü video kameraları, Handycam video kalitesini, yeni özelliklerle birleştiriyor.

Hafif, kompakt ve kullanımı kolay Handycam DCR-SX15E, canlı ve net video ve streo sesleri, çıkarılabilen flash belleklere kaydediyor. Sadece bir Memory Stick veya SD kartı takıp, çekimden sonra PC'nize kolayca aktarmak için o anı çekmek yeterli oluyor.

Fazla uzun kayıt süresi isteyenler için Handycam DCR-SR15E, üzerindeki 80GB'lık sabit diskinde 61 saate kadar Standart çözünürlüklü videoyu saklayabiliyor. Yanınızda ek bant ve disk taşımaya gerek kalmaksızın, bir hafta sonu boyunca durmaksızın çekim yapılabilecek bir alan sunuyor.

İşte mega zoom!

İşte mega zoom!

Sony'nin yüksek güçlü 50x optik zoom lensleri, kareyi dolduracak kadar yakın çekim için uzaktaki nesneleri yaklaştırıyor. SteadyShot görüntü sabitleyici, çekimi elde yaparken kameranın sallanma etkilerini azaltarak görüntünün canlı ve net olmasını sağlıyor. Arkadaşlarınızın ve aile bireylerinin portrelerini çekiyorsanız, Yüz Bulma (Face Detection) yüzlerin daha doğal görünmesi için otomatik olarak pozlandırmanın ince ayarını yapıyor.

Menüler ve ayarlar, açılır kapanır 6.7cm'lik (2.7") Clear Photo LCD'nin yanındaki başparmakla çalıştırılan bir joystick yoluyla kullanılıyor. Uygun bir şekilde yerleştirilmiş bir düğme, toplantı ve partilerde iç mekan çekimleri ve gece çekimlerinde ışık sağlamak için kameranın üzerindeki video ışığını açıyor. Daha kolay kullanım için doğal ışık seviyesi düşük olduğunda video ışığını açan bir Auto modu da bulunuyor.

Çekimden sonra Doğrudan Kopya, video çekimlerinizin kolaylıkla ve PC kullanılmaksızın sadece bir USB adaptörü ile harici bir sabit disk sürücüye doğrudan aktarılmasına olanak tanıyor. Video çekimlerinin saklanması, paylaşılması ve arşivlenmesi için boş bir DVD diske basit bir şekilde PC'siz olarak kaydedilmesini sağlayan, isteğe bağlı VRD-P1 DVDirect Express ile de uyumlu.

Teknik Özellikler

Teknik Özellikler

Model Adı DCR-SR15E DCR-SX15E
Görüntü Sensörü 2.3mm (1/8 Type)
CCD 2.3mm (1/8 Type)
CCD
Brüt Çözünürlük (Piksel) 800K yaklaşık 800Kyaklaşık
Fotoğraf Çözünürlüğü (Piksel) 410K yaklaşık 410K yaklaşık
Lens Sony Lens Sony Lens
Optik Zoom 50x 50x
Görüntü Sabitleme SteadyShot SteadyShot
HDD/Dahili Bellek 80GB HDD -
Harici Kayıt Medyası Memory Stick PRO Duo (Mark 2,High Speed), Memory Stick PRO-HG Duo,
SD Memory Card, SDHC Memory Card (Class2 veya daha üstü önerilir)
Ses sistemi Stereo, entegre zoom mikrofonu Stereo, entegre zoom mikrofonu
LCD Panel Boyutu 6.7cm / 230k piksel 6.7cm / 230k piksel
LCD Tipi Clear Photo LCD Clear Photo LCD
Yüz Bulma Evet Evet
Doğrudan Kopyalama Evet Evet
Entegre Video Işığı Evet Evet
Aksesuar Ayağı - -
Arabirim A/V
USB A/V
USB
Sağlanan Pil NP-FV30 NP-FV30

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları