Anlık ön izlemeler tanımlamak

Windows Explorer'da dosya görünümlerinden "Listele" veya "Ayrıntılar" seçeneğini mini-ön görünümler yerine kullanmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Fakat alternatif olarak resim dosyalarındasize hız sunacak bir ön izleme olsa hiç fena olmazdı.

Anlık ön izlemeler tanımlamak

CHIP DVD'de bulabileceğiniz FirmTools ShellExtension adındaki ücretsiz program size ilginç bir çözüm sunuyor. Tıklamış olduğunuz resim dosyasının içerik menüsünde minyatür bir ön izleme özelliği çok kullanışlı olacaktır. Kurulum için "shext.exe" dosyasına çift tıklayarak kurulum talimatlarını izleyin. Kurulumun ardından aracınız kullanıma hemen hazır olacaktır. ShellExtension grafik dosyasının uzantısını hesaba katmaksızın içerik menüsünde dosyanın bir ön izlemesini size sunuyor olacak. Yapmanız gereken sadece bir resim dosyasına sağ tuşla tıklamak. Üstelik içerik menüsüne eklenen "Convert to" seçeneği de çok etkileyici olmuş. Böylece genel grafik formatları arasında hızlı bir şekilde dönüşüm yapıyor olabileceksiniz. Dosya diyalog penceresi görüntülendiğinde istediğiniz dosya formatı çıktısını "File Type" alanına girerek "Save" tuşuna tıklayın. Artık dosyanız yeni formatında kullanıma hazır. Bunun yanında detaylı bir çevirme işlemi ne yazık ki
gelmiyor. Birkaç farklı ayar yapılandırması yapmak için "Başlat" menüsünden "Tüm Programlar| FirmTools | ShellExtension | ConfigureShellExtension" yolunu izlemelisiniz.

NOT: Ön izleme fonksiyonu diğer her hangi
bir ön izleme seçeneği açık olmadığında kullanışlı olmaktadır.

Okuyucu Yorumları