Android'de Zaman Kazandıracak 7 Ayar

Android'de bu ayarları etkin hale getirerek belirli işlevleri otomatik hale getirebilir, zamandan kazanabilirsiniz!

Android'de bunları otomatikleştirin

Telefonunuzda her gün gereksiz işlerle uğraşarak, muhtemelen bolca zaman öldürüyorsunuz. Ancak Android'in bazı işlevleri bu işleri otomatikleştirerek, kaybettiğiniz zamanı geri almanızı sağlayabilir.

Android'li cihazınızın ayarlarını kontrol etmek veya yeni telefonunuzu bu ayarlarla optimize etmek istiyorsanız, aşağıdaki liste sizin için.

1. Otomatik Google Play Güncellemeleri

Uygulama güncellemelerini yüklemek, onlara yeni işlevler kazandırdığı ve güvenlik sorunlarını onardığı için genellikle doğru bir hareket. Ancak güncellemeleri sizin kontrol etmenize gerek yok.

Play Store'u açın ve sol menüyü kaydırarak açın. Ayarlar'a gidin ve Uygulamaları otomatik güncelle üzerine dokunun. Burada Uygulamaları sadece Wi-Fi üzerinden otomatik güncelle seçeneğini işaretli hale getirin.

Aynı ekranda güncellemelerle ilgili uyarıların gösterilip gösterilmeyeceğini de belirleyebilirsiniz.

2. Google Play Protect ile Uygulama Tarama

Bu işlev, telefonunuzu zararlı içeriklere karşı tarıyor. Bu taramayı kendiniz çalıştırabilirsiniz ancak otomatik taramayı etkinleştirmenizde fayda var. Bu ayarın açık olup olmadığını kontrol etmek için Play Store'u açın ve Ayarlar sayfasına gidin. Cihazı güvenlik tehditlerine karşı tara seçeneğini etkinleştirin.

3. Otomatik Ekran Parlaklığı

Android'in otomatik parlaklık ayarı kusursuz olmasa da, sizi parlaklık ayarını kurcalamaktan kurtarabiliyor. Ayarlar > Ekran yolunu izleyin ve Uyarlamalı parlaklık seçeneğini açın. Artık ekran parlaklığı, bulunduğunuz yerin ne kadar aydınlık olduğuna göre otomatik olarak ayarlanacak.

4. Otomatik Alan Boşaltma

Android Oreo'nun yeni işlevi, eski fotoğrafları telefonunuzdan otomatik olarak silebiliyor. Ayarlar > Depolama yolunu izleyin ve Akıllı Depolama seçeneğini etkinleştirin. Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar ile bulutta depoluyorsanız, bu işlev işinize yarayacak.

5. Wi-Fi Ağlarına Otomatik Katılın

Birçok yerde ücretsiz Wi-Fi bağlantısı bulmanız mümkün. Bu sayede mobil veri harcamadan video izleyebilir, sosyal ağlarda dolaşabilirsiniz. Bu yüzden yakındaki Wi-Fi ağlarına otomatik olarak katılmak, yerinde olabilir.

Bunun için Ayarlar > Ağ ve İnternet yolunu izleyin ve Wi-Fi'ye dokunun. Wi-Fi Tercihleri üzerine dokunun ve Wi-Fi'yi otomatik olarak aç'ı etkinleştirin. Bunu yaptığınızda Wi-Fi bağlantınız, ev ağınıza yaklaştığınızda otomatik olarak açılacak. Açık ağlara bağlan seçeneğini etkinleştirerek "yüksek kaliteli" halka açık ağlara bağlanabilirsiniz.

6. Sürekli Açık VPN

VPN'ler özellikle herkese açık Wi-Fi noktalarında sizi güvende tuttuğu gibi, yaptıklarınızı meraklı gözlerden de gizliyor. Her defasında VPN uygulamasını açmanıza gerek yok, bunun yerine Android'in sürekli açık VPN işlevini kullanabilirsiniz.

Ayarlar > Ağ ve İnternet > VPN yolunu izleyin. Burada Sürekli açık VPN seçeneğini etkin hale getirin. Burada VPN'siz bağlantıları engelleyerek, uygulamaların VPN'siz internete girmesini de engelleyebilirsiniz.

7. "Rahatsız Etme" Saatleri

Android'in Rahatsız Etme işlevi, gelen uyarıların sesini kapatabiliyor. Böylece ister çalışırken, ister uyurken, dikkat dağıtan uyarıları kapatabiliyorsunuz. İşlevi dilediğiniz zaman açabilirsiniz ancak bunu her gün aynı saatlerde tekrarlamak istemiyorsanız, Ayarlar > Ses > Rahatsız Etme Tercihleri yolunu izleyerek seçeneklere göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları