Tiktok'ta kendi sesini ekleme nasıl yapılır?

TikTok’ta paylaşılan videolara TikTok müzikleri eklenebildiği gibi, kullanıcıların kendi seslerinin eklenmesi de mümkün. Peki videolara kendi sesini ekleme nasıl yapılır? Adım adım izlenmesi gereken yolları anlatıyoruz. İşte detaylar...

Tiktok'ta kendi sesini ekleme nasıl yapılır?

2017 yılında ByteDance tarafından oluşturulan TikTok uygulaması, son yıllarda kendini kanıtlayan ve günden güne popülerliğini artıran bir uygulamadır. Musilcal.ly bazında oluşturulan bu uygulama, 155 ülkede aktif kullanıcıya sahiptir. Kısa video paylaşma akımının sürdürülmesini sağlayan TikTok uygulaması, aynı zamanda canlı yayın açma ve canlı yayın izleme imkanı da sunar. Canlı yayında hediye yollama gibi birçok farklı fonksiyonu bünyesinde barındıran TikTok uygulaması, özellikle kısa videolar çekmek isteyen kullanıcılar için vazgeçilmez bir hale gelmiştir. 60 saniyelik videolara efekt, çıkartma, müzik, video kapağı ekleme gibi çeşitli imkanlar sunan TikTok uygulaması, kullanıcıların gösterdiği dudak senkronizasyonu, dans ve rol/taklit gibi çeşitli hareketlerin yayınlanmasına olanak sağlar.

TikTok’ta paylaşılan bu videolara TikTok müzikleri eklenebildiği gibi, kullanıcıların kendi seslerinin eklenmesine de olanak sağlanmıştır. TikTok kullanıcısı olarak kendi sesinizle oluşturulan videolar paylaşabilir, oluşturduğunuz bu videolar üzerinde de çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Özellikle eğitici ve öğretici videolarda sıklıkla kullanıldığı görülen ses ekleme özelliğinden bazı adımları izleyerek faydalanabilirsiniz.

TikTok’ta Cihazdaki Sesi Videoya Ekleme İşlemi

tiktok

TikTok uygulaması üzerinden telefonunuzda var olan orijinal sesli videoları yükleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle TikTok uygulamasına giriş yapmalı ve giriş ekranının alt kısmında yer alan ‘+’ simgesine dokunmalısınız. Ardından ‘Yükle’ komutunu seçerek galerinize gelmeli ve ilgili videoyu seçmelisiniz. Düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilmek için ‘İleri’ adımına tıklayabilir, ardından sağ üst kısımda yer alan ‘İleri’ komutuna tıklayarak videonuzu paylaşabilirsiniz.

TikTok’ta Seslendirme Özelliği ile Kendi Sesini Ekleme

Eğer siz de TikTok’ta yer alan seslendirme özelliğinden faydalanarak video oluşturmak istiyorsanız bazı adımları izlemelisiniz. Bahsedilecek olan adımları izleyerek TikTok’un seslendirme özelliğinden faydalanabilir ve videolarınızı paylaşabilirsiniz. Bunun için öncelikle TikTok uygulamasına girmeli ve ekranın alt kısmında yer alan kayıt butonuna tıklayarak video çekimi işlemini başlatmalısınız. Videoyu kaydetmek için kırmızı tik işaretine basmalı ve seslendirme işlemini gerçekleştirmelisiniz. ‘Kayıt’ simgesine dokunarak ses ekleme işlemi yapabilir, ‘Orijinal Sesi Koru’ simgesini onaylayabilirsiniz. Ardından ‘Kaydet’ seçeneğini seçmeli ve ardından ‘Sesler’ menüsüne dokunmalısınız. Ses geçişlerini de ayarladıktan sonra TikTok seslendirme özelliğini kullanabilirsiniz. Kendi sesinizin yanı sıra TikTok uygulamasında bulunan sesleri de kullanarak video çekebilirsiniz.

TikTok’ta Kendi Sesini Oluşturma İşlemi

TikTok’ta kendi sesini oluşturma işlemini oluşturmak için;

  • Öncelikle TikTok uygulamasını indirmeli ve uygulamaya giriş yapmalısınız.

  • Ardından giriş ekranının alt kısmında yer alan ‘+’ işaretine dokunmalı ve video kaydı için ekrandaki kırmızı düğmeyi kullanmalısınız.

  • Bu noktada yeni bir video ekleyebilir, dilerseniz daha önceden kayıt etmiş olduğunuz bir videoyu da kaydedebilirsiniz.

  • Seslendirme işlemi gerçekleştireceğiniz videoyu seçmeli ve üst kısımda yer alan ‘İleri’ butonuna tıklamalısınız.

  • Ardından ‘Seslendirme’ butonuna dokunmalı ve simgelere ulaşmalısınız.

  • ‘Kaydet’ düğmesini kullanarak ses kaydını yapabilirsiniz.

  • Orijinal sesi videodan kaldırmak için ‘Orijinal Sesi Koru’ kutusundaki işareti kaldırabilirsiniz.

  • Ses kaydı işleminin gerçekleştirilmesi için ‘Kaydet’ butonuna seçebilirsiniz.

Bahsedilen bu adımları gerçekleştirerek daha önceden çektiğiniz ya da yeni çekmiş olduğunuz videolara kendi sesinizi ekleyerek özgün içerikler oluşturabilirsiniz. Kendi sesinizle oluşturduğunuz videoları daha dikkat çekici bir hale getirmek için videonuza efekt ya da çıkartma ekleyebilir, videonuzu temsil eden bir video kapağı da ekleyebilirsiniz.

Küresel video paylaşma platformu olan TikTok’un sunduğu bu imkanlardan faydalanmak için App Store ya da Google Play Store gibi uygulama indirme platformlarından faydalanarak TikTok uygulamasının en son sürümünü indirebilirsiniz. Bu özelliklerden faydalanarak içeriklerinizi güçlendirebilir, takipçi sayınızı ve popülerliğinizi artırabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: