Advanced Overclocking Championship 2008

Hong Kong'da düzenlenen overclock şampiyonası sonuçlandı. Türklerin de yer aldığı yarışı kim kazandı

Overclock şampiyonları

28-29 Temmuz 2008 tarihleri arasında Hong Kong'da düzenlenen ve tüm dünyadan en iyi overclockçuların katıldığı Advanced Overclocking Championship 2008 Çin takımının birinciliğiyle sonuçlandı.

Toplam 20 ülkenin en iyi overclockçularının katıldığı yarışmanın ilk gününde, katılımcılar yeteneklerini ortaya koyarak birinciliği kapmak için kıyasıya yarıştılar.

ASUS'un ana sponsoru olduğu bu yarışmada, ASUS P5Q3 Deluxe ve ASUS ENGTX280 ekran kartları kullanıldı. Çin takımı yapılan SuperPI, 3Dmark 2001 ve 3D Mark Vantage testlerinin hepsinde en iyi skorları elde ederek 19 takımı geride bıraktı ve hem 5.000 Dolar'lık ödülün sahibi, hem de AOCC 2008 yarışmasının birincisi oldu. İsveç takımı Çin'in ardından ikinci, Portekiz üçünücü, Singapur dördüncü ve Finlandiya beşinci oldu. Yarışmaya Türkiye'den katılan HWA OC Team ise yarışmayı 14. sırada tamamladı.

Yarışmada ASUS, Intel, NVIDIA, Kingston, FSP ve Western Digital donanımları kullanıldı. Kullanılan anakart, ExpressGate üst seviye özelliklere sahip Intel P45 yonga setli ASUS P5Q3 Deluxe, ekran kartı da yine NVIDIA yongalı ASUS ENGTX 280'di. Intel QX9770 işlemcileri, Kingston sistem belleklerini, Western Digital da sabit diskleri yarışmacılara sağladı.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları