BlackBerry'den beklenen açıklama geldi!

BlackBerry CEO'su, kullanıcılarının tepkisini çeken konu hakkında beklenen açıklamayı yaptı!

Beklenen açıklama geldi!

Apple'ın FBI'yla yaşadığı tarihi "kullanıcı gizliliği" kavgasının ardından bazı teknoloji firmalarının açıkça devlet yetkilileri ve güvenlik kurumlarıyla bu anlamda bir işbirliği yaptığını açıklamaları artık kulağa daha tuhaf gelmeye başladı diyebiliriz. Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry de gerektiğinde rahatlıkla polisin yanında durabildiğini gösteren bu firmalardan birisi.

Firmanın, BlackBerry cihazları üzerinden kullanıcıların diğer bir telefona gönderdikleri mesajlara erişmesi için polise yardım ettiğini daha önce burada yayınladığımız haberde sizlerler paylaşmıştık. Polisin BlackBerry cihazları için aldığı bu yardım aslında Apple gibi firmaların yapmayı reddettiği hack işleminin aynısı.

BlackBerry'nin ilk Android'li telefonu Priv testte... Tıklayın...

Pek çok kullanıcısının tepkisini alan şirketin CEO'su John Chen konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaptıkları bu yardım sonucunda "önemli bir suç örgütünün çökertilmesini sağladıklarını" söyledi ve şöyle devam etti: "BlackBerry'nin sağladığı bu yardım konusunda şunu temin edebilirim ki, yasal erişim ilkelerimize bağlı kaldık."

Firma, polise verilen bu arka kapı giriş izninin diğer bütün BlackBerry cihazları için de halen geçerli olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları